fbpx
vineri, 7 octombrie 2022
Informația fără granițe


Șofer român din Spania amendat cu 500 de euro, circula cu numere de înmatriculare scrise cu mâna

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - miercuri, 25 noiembrie 2020 Etichete: , , , , , , , ,

Un bărbat român care este rezident în localitatea spaniolă Lugo, din comunitatea autonomă Galicia, a fost amendat cu suma de 500 de euro pentru că circula cu plăcuțe de înmatriculare pe care numărul era scris cu un marker. Conaționalul nostru a declarat că a adus cumpărat mașina din Olanda și acesta este motivul pentru care circula cu astfel de numere.

23/11/2020 Matrícula pintada con rotulador en un coche interceptado en Lugo..
La Policía Local de Lugo interceptó este fin de semana a un coche de matrícula extranjera que llevaba los números y las letras de la placa pintados con un rotulador permanente.
SOCIEDAD GALICIA ESPAÑA EUROPA ESPAÑA EUROPA LUGO GALICIA AUTONOMÍAS
POLICÍA LOCAL DE LUGO

Potrivit publicației Nius Diario, legea spaniolă permite ca vehiculele de export să circule pe drumuri cu plăcuțe de înmatriculare ca acestea, dar numai pentru o durată maximă de 14 zile. Odată ce a trecut această perioadă, plăcuțele devin invalide și nu mai este permisă circulația cu ele.

În acest caz, șoferul român a depășit timpul maxim autorizat pentru a folosi acele plăcuțe de înmatriculare. El nu înregistrase vehiculul în Spania și nici nu ceruse o plăcuță de înmatriculare provizorie pentru persoane fizice – plăcuță de înmatriculare verde – la sediul provincial al traficului.

Din acest motiv, agenții de la Poliția Locală au fost obligați să-i pună sechestru pe mașină și să-l amendeze cu suma de 500 de euro. Bărbatul român își va putea recupera autoturismul doar după ce va obține numerele verzi provizorii.

Susține publicația noastră

Trimite acest articol și prietenilor tăi