vineri, 8 decembrie 2023
Informația fără granițe


Șofer român din Spania infectat cu coronavirus scos de la Terapie intensivă în aplauzele medicilor

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - joi, 26 martie 2020 Etichete: , , , ,

Un șofer de camion originar din România, infectat cu coronavirus, a ieșit de la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Alvaro Cunqueiro din Vigo, după trei săptămâni, în aplauzele personalului medical. Bărbatul este considerat „pacientul zero” din localitatea Moana unde trăiește alături de familia sa, scrie La Region.

Daniel a ieșit de la Terapie Intensivă miercuri, 25 martie, ultimele sale teste pentru Covid-19 au ieșit pozitive, dar nu mai este considerat un caz grav. Medici au considerat că este în afara oricărui pericol și l-au transferat în altă secție a spitalului.

- Continuarea după publicitate -

Șoferul român are 44 de ani și suferă de anumite afecțiuni cardiace. În luna februarie a fost la un interviu pentru un loc de muncă la Madrid, după care, pe data de 28 februarie, s-a prezentat la spitalul din Vigo cu o puternică durere în abdomen. A fost lăsat să plece acasă, dar s-a întors după două zile când a fost diagnosticat cu pneumonie bilaterală. Internat în primă instanță la secția de Medicină Internă, după alte două zile a fost dus la Terapie Intensivă cu diagnostic de coronavirus.

În urma depistării infecției cu coronavirus, 20 de cadre medicale au intrat în carantină timp de 14 zile pentru că au fost în contact cu el. Soția, băiatul și o nepoată a șoferului român au fost și ei contaminați și prezentau simptome ușoare. Soția și nepoata au fost declarate vindecate, băiatul își continuă în aceste zile terapia de recuperare la domiciliu.

Până joi, 26 martie, în Spania s-au înregistrat 56.197 de cazuri de coronavirus, din care 7.017 de pacienți s-au vindecat și 4.145 și-au pierdut viața.

- Continuarea după publicitate -