vineri, 8 decembrie 2023
Informația fără granițe


Șofer român, erou în Spania. Mihai a salvat de la înec un alt șofer luat de ape cu tot cu mașină

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - sâmbătă, 7 noiembrie 2020 Etichete: , , , , , ,

Andaluzia este regiunea spaniolă grav afectată de inundații în aceste zile, când întreaga țară se confruntă cu ploi torențiale și vânturi puternice. În aceste condiții, un bărbat român a devenit erou în Spania după ce a salvat viața unui șofer care a fost luat de ape, în timp ce circula la volanul unei autoutilitare, în zona localității Osuna din Andaluzia, pe drumul A-92. „Când m-am apropiat de autoutilitară, am observat că șoferul era parcă prea calm și asta m-a îngrijorat foarte mult. Mă temeam că va face un infarct”, a povestit conaționalul nostru citat de El Pespunte.

Mihai Ioan Baciu circula la bordul unui camion când a văzut o dubă luată de ape. S-a oprit și fără să stea pe gânduri a sărit în ajutorul șoferului.

- Continuarea după publicitate -

Potrivit lui Ignacio Lopez, managerul companiei Telerota, angajatul său, pe nume Juan Antonio, a terminat programul de lucru și era pe punctul de a intra pe autostradă, când autoutilitara condusă de acesta a fost luată de ape și aruncată peste gardul care separă drumul de serviciu de autostradă.

Mihai Baciu a asistat la scena respectivă și a oprit imediat pentru a sări în ajutorul șoferului spaniol. Când se îndrepta spre duba luată de apă, și-a lăsat telefonul mobil și portofelul pe bordul unui autobuz fără a cere permisiunea șoferului și apoi s-a grăbit spre vehicul. A încercat să spargă geamul din spate, dar nu a reușit. Singura opțiune era să ajungă pe acoperișul utilitarei și odată urcat acolo a reușit să spargă un geam. Cu ajutorul altor persoane, l-a scos pe Juan Antonio din dubița înghițită de ape.

Ignacio Lopez, șeful spaniolului salvat de Mihai Baciu, a spus că angajatul său „a fost salvat de un miracol” și dacă forța apei ar fi răsturnat autoutilitara, povestea ar fi fost diferită. De îndată ce a aflat ce se întâmplase s-a grăbit să ajungă la fața locului unde l-a găsit pe Juan Antonio „roșu de frig și cu lacrimi pe obraz”.

- Continuarea după publicitate -

Atât șoferul român, cât și victima, și-au exprimat indignarea față de lipsa de umanitate a celor mai mulți șoferi care s-au oprit, dar „au preferat să filmeze cu telefoanele mobile decât să dea o mână de ajutor”.

Între timp, autobuzul în care își lăsase actele și telefonul plecase de acolo. Întrucât era ud din cap până în picioare, el a ieșit de pe autostradă și a parcat la Polígono de Las Vegas de Osuna. Acolo, a cerut un telefon pentru a suna la Garda Civilă, polițiștii informându-l că actele sale sunt în siguranță la secția de poliție.

Mihai Ioan Baciu a vorbit apoi la telefon cu Juan Antonio, bărbatul pe care l-a salvat de la înec: „Mi-a spus că se simte bine și m-am bucurat ca un copil mic!”