joi, 20 iunie 2024
Informația fără granițe


Șofer moldovean, grav accident în străinătate. Tată a două fiice, mort la 43 de ani

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din diaspora Știri - vineri, 7 iunie 2024 Etichete: , , , ,

Un bărbat de 43 de  ani a decedat în urma unui accident tragic provocat de un moldovean cu dublă cetățenie – Moldova și România – în vârstă de 23 de ani în cursul zilei de duminică, 2 iunie 2024, în localitatea Elverdinge din Belgia.

Bărbatul decedat în dramaticul accident. Sursă foto: Nieuwsblad.

Tragedia a avut loc pe N8, unde traficul era blocat în acel moment din cauza unor lucrări de drum.

Tânărul moldovean, care conducea o autoutilitară albă, a lovit din spate o mașină sport, aruncând-o într-un alt vehicul, relatează publicația belgiană Nieuwsblad.

Nico Callewaert, director al departamentului de Servicii Speciale la o firmă de contabilitate și audit din Kortrijk,  a fost transportat în stare critică la spital, unde a murit câteva zile mai târziu.

Alături de el în mașină se afla și soția lui, care a suferit răni grave. Nico lasă în urmă două fiice și o mare durere în rândul colegilor și familiei.

Imagine de la locul accidentului. Sursă: Nieuwsblad.

„Cu mare tristețe, pe 4 iunie, ne-am luat rămas bun de la Nico Callewaert. Pierderea sa lasă un gol imens. Ca partener, director al departamentului de Servicii Speciale și administrator al Le Doux & Mortelmans, Nico a fost fără îndoială unul dintre pilonii firmei noastre”, au declarat colegii bărbatului decedat.

Investigațiile polițiștilor belgieni au demonstrat că șoferul român avea o alcoolemie de peste doi la mie și nici măcar nu deținea permis de conducere.

Tânărul de 23 de ani a fugit de la locul accidentului, dar a fost prins ulterior de polițiști și eliberat în formă condiționată, urmând să se prezinte în fața tribunalului.