vineri, 9 decembrie 2022
Informația fără granițe


Șofer român la un pas să provoace o tragedie în Germania, circula pe autostradă cu roțile din stânga de la semiremorcă suspendate în aer

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - joi, 28 ianuarie 2021 Etichete: , , ,

Polițiștii de la secția rutieră din Rosenheim, Germania, au rămas uimiți de inconștiența unui șofer român care circula cu TIR-ul în condiții în care ar fi putut provoca o tragedie în orice moment. Din cauza unei defecțiuni tehnice, toate roțile din partea stângă de la semiremorcă erau suspendate în aer și la fel și roata din spate a capului tractor, se arată într-un comunicat de presă al poliției germane publicat de Rosenheim24.

Era după-amiaza zilei de marți, 26 ianuarie 2021, când conaționalul nostru a fost observat de polițiștii germani circulând pe autostrada A8, în direcția Munchen, cu semiremorca înclinată atât de tare spre partea dreaptă încât roțile din stânga erau suspendate în aer. Agenții de poliție au condus TIR-ul într-o parcare din apropiere și au trecut la verificări, constatând astfel că suspensia pneumatică a semiremorcii era defectă, ceea ce provoca înclinarea acesteia pe partea dreaptă deși nu era încărcată cu marfă. Mai mult, chiar și roata din partea stângă din spatele capului tractor era suspendată în aer din cauza acestei defecțiuni.

Polițiștii l-au identificat pe șofer ca fiind un cetățean român în vârstă de 43 de ani și l-au somat să repare defecțiunea, interzicându-i astfel să mai continue călătoria până la rezolvarea problemei.

„Este greu de imaginat ce efecte ar fi avut în cazul unei frânări bruște sau a unei manevre greșite”, au spus polițiștii germani.

Trimite acest articol și prietenilor tăi