fbpx
vineri, 7 octombrie 2022
Informația fără granițe


Șofer român lăsat fără remorcă la microbuz în Germania, avea permis doar pentru categoria B

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - luni, 19 aprilie 2021 Etichete: , , , , , , ,

Un șofer român care conducea un microbuz cu remorcă pe autostrada A3 din Germania a fost amendat de polițiștii germani în noaptea de sâmbătă spre duminică, 18 aprilie 2021, deoarece permisul său de conducere era valabil numai pentru categoria B de autovehicule. Conform legislației rutiere din Germania, dar și din România și multe alte țări UE, pentru a putea conducea un autovehicul cu masa de până la 3,5 tone, care tractează o remorcă cu masa până la aceeași valoare, este necesar un permis pentru categoria BE de autovehicule.

Potrivit publicației germane Main-Echo, în microbuzul Mercedes Sprinter, controlat în jurul orei 1:10 în dreptul localității Weibersbrunn, districtul Aschaffenburg din landul Bavaria, se aflau șapte pasageri, iar în urma verificărilor făcute de polițiști nu au fost găsite probleme. Cu toate acestea, permisul șoferului, un cetățean român în vârstă de 35 de ani, era valabil numai pentru categoria B, în timp ce pentru combinația microbuz plus remorcă este obligatoriu permisul pentru categoria BE.

Având în vedere că șoferul nu era rezident în Germania, acesta a fost lăsat să-și continue drumul și să transporte pasagerii la destinație, dar numai după ce a plătit o amendă de 295 de euro. Remorca, în schimb, a fost pusă sub sechestru de polițiștii germani.

Susține publicația noastră

Trimite acest articol și prietenilor tăi