duminică, 29 ianuarie 2023
Informația fără granițe


Șoferi români blocați la granița dintre Marea Britanie și Franța. Grupul Voluntari în Europa le vine în ajutor

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Informații utile Știri - luni, 21 decembrie 2020 Etichete: , , , , ,

Din ce în ce mai multe țări europene printre care Polonia, Franța, Italia, Belgia, Irlanda, Germania, Olanda, Luxemburg, Austria, Bulgaria, România, au anulat zborurile spre și dinspre Marea Britanie, după ce o nouă tulpină a virusului SARS-CoV-2 (COVID-19) a fost descoperită recent în această țară.

Franța a anunțat suspendarea, începând cu data de 20 decembrie, ora 24:00, a circulației dinspre Marea Britanie, pentru transporturile de mărfuri și de pasageri – pe cale rutieră, aeriană, maritimă și feroviară – pentru cel puțin 48 de ore.

Pe grupul Voluntari în Europa, românii se mobilizează pentru a-i ajuta pe șoferii blocați la granița dintre UK și Franța.

Redăm mai jos anunțul făcut de administratorii grupului Facebook Voluntari în Europa:

„Situația șoferilor aflați în acest moment pe teritoriul UK este complicată și va deveni dificilă în scurt timp. Asociația civică Voluntari în Europa încă de aseară a mobilizat toți voluntarii din Anglia pentru a putea ajuta șoferii blocați cu apă și alimente.

Facem un apel pe această cale către toți șoferii, să nu încerce să ajungă la feribot sau tren spre Franța deoarece riscă să rămână blocați pe autostrada.

Închise încă de aseară, de când s-a activat operațiunea Stack ieșirile de la J 8 până la J 11 pe M20, închise și intrările 8, 9, 10 și 10a.

  • Parcarea Ashford – 2.500 camioane, este completă.
  • Parcarea Manson Airport – capacitate 4.000 de camioane – completă!

Pentru cei care nu dispuneți de internet și aveți stații radio avem voluntari, șoferi de camioane din UK, ce vă pot oferi informații și ajutor pe canalul 22.

Ultimul comunicat de presă al guvernului francez anunță că vor debloca traficul de camioane în cursul zilei de azi însă nu se știe exact în ce condiții

Informăm de asemenea că spre Belgia și Olanda deși traficul de mărfuri este permis, nu mai sunt bilete.”

Românii nu întârzie să răspundă apelului:

Adriana Mureșan a publicat pe grup în urmă cu aproximativ două ore: „Avem colegi prinși în coadă la Dover? Care e situația? Aveți nevoie de apă? Alimente? Voluntari în Europa au pregătit deja echipe de voluntari pentru ajutorul șoferilor blocați.

„Dacă este nevoie de alimente, apă, cafea, ceai sau altceva, vă rog să-mi dați mesaj. Stau în Ramsgate, la 30 minute de Dover. Știu că multor șoferi de tir li se vor epuiza stocurile făcute.  Numai bine și sper sa ieșim cu toții din starea asta!”, a postat Alex Marian.

„Locuiesc în estul Londrei, mă pot deplasa. Lăsați mesaj dacă e nevoie”, a scris și Melania.

„Dacă sunt colegi în zona Andover, vă rog să lăsați un mesaj. Ajung la voi în cea mai mare viteză, cu tot ce aveți nevoie (Hampshire, England)”, scrie Alexandru Toma.

„Ajut colegii aflați în Anglia, la nord de Londra pe M1, Milton Keynes”, anunță Anghel Ștefan Daniel și postările de acest fel sunt din ce în ce mai multe.