joi, 1 decembrie 2022
Informația fără granițe


Șoferii unui autocar românesc arestați în Franța și 30 de pasageri întorși din drum. Aveau teste COVID false

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - sâmbătă, 27 martie 2021 Etichete: , , , , , , , , , , ,

Treizeci de pasageri dintr-un autocar românesc au fost găsiți în Franța cu teste Covid PCR false vineri, 26 martie. Cei doi șoferi prezenți la bordul autocarului au fost arestați și pasagerii întorși din drum, informează publicația L’ Independant.

Autocarul a fost oprit în zona autostrăzii Perthus unde autoritățile franceze au sporit controalele în ultimele zile. Patrulele au oprit autocarul care intra pe teritoriul Franței și au controlat documentele de transport, actele de identitate ale pasagerilor și testele covid cu rezultate negative, indispensabile intrării în această țară. Au constatat cu stupoare că la bordul vehiculului se aflau 30 de români cu teste covid de tip PCR falsificate.

Șoferii au fost arestați în vederea audierii, iar cei 30 de pasageri au fost întorși din drum.

Restricții de intrare pe teritoriul național francez:

Toate persoanele cu vârsta de peste 11 ani care sosesc în Franța din țările spațiului european au obligația de a prezenta companiei de transport și autorităților care efectuează controlul de frontieră un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, prelevat cu maximum 72 de ore înaintea deplasării.

Măsura se aplică pentru toate tipurile de deplasare: aeriană, maritimă, rutieră și feroviară.

Totodată, toți pasagerii trebuie să prezinte companiei de transport și autorităților de la controlul la frontieră o declarație pe propria răspundere, diferențiată pe categorii de vârstă. Astfel, persoanele cu vârsta de peste 11 ani trebuie să prezinte o declarație care atestă faptul că nu prezintă simptome de infectare cu virusul SARS-CoV-2, că nu au cunoștință să fi intrat în contact cu o persoană confirmată cu COVID-19 într-un interval de 14 zile anterior deplasării și acceptă ca un eventual test pentru detectarea infecției cu virusul SARS-CoV-2 să fie efectuat la sosirea pe teritoriul francez. Persoanele cu vârsta de sub 11 ani trebuie să prezinte o declarație care atestă faptul că nu prezintă simptome de infectare cu virusul SARS-CoV-2 și nu au cunoștință să fi intrat în contact cu o persoană confirmată cu COVID-19 într-un interval de 14 zile anterior deplasării. Formularele sunt disponibile pe pagina de internet a Ministerului de Interne francez: https://www.interieur.gouv.fr/Actualites/L-actu-du-Ministere/Attestation-de-deplacement-et-de-voyage.

Măsurile menționate se aplică și pentru persoanele aflate în tranzit, cu excepția pasagerilor aflați în tranzit aeroportuar, a căror destinație finală nu necesită un test PCR negativ.

Autoritățile franceze recomandă insistent persoanelor care sosesc în Franța dintr-un stat al spațiului european să se autoizoleze pentru 7 zile de la sosire și să efectueze, la finalul acestei perioade, un al doilea test tip PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2.

Trimite acest articol și prietenilor tăi