joi, 8 iunie 2023
Informația fără granițe


Soluția găsită de românii din diaspora pentru a se întoarce în străinătate: închiriază microbuze sau autoturisme

Scris de: Daniela Stoica , înv Din România Știri - miercuri, 27 mai 2020 Etichete: , , , , , ,

În condiţiile în care cursele aeriene şi cele cu autocarele nu s-au reluat la capacitate maximă, oamenii de afaceri, studenţii străini şi unii români din diaspora rămaşi în ţară decid să închirieze maşini pentru a se întoarce în străinătate. Ei închiriază o mașină sau chiar un microbuz, doar dus, de la firmele de rent-a-car, scrie Agerpres.

În general, majoritatea celor care închiriază maşini o fac pentru un traseu dus-întors, dar în aceste cazuri, atât oamenii de afaceri şi studenţii străini, cât şi unii români din diaspora solicită o maşină închiriată dintr-un oraş din România, pe care să o lase în localitatea din străinătate în care vor să ajungă.

„Avem cereri venite din partea cetăţenilor străini care vor să plece din România în oraşe din diverse ţări europene, printre care Austria, Germania şi Franţa, dar şi de la români care locuiesc în diaspora şi sunt veniţi temporar în ţară, iar acum vor să se întoarcă în state precum Spania, Italia sau Germania. Mai avem solicitări, spre exemplu, de la studenţi străini la UMF din Iaşi, care se organizează în grupuri de 6-8 persoane şi închiriază microbuze pentru a ajunge, cei mai mulţi dintre ei, în Franţa”, a declarat directorul Enterprise Rent-a-Car România.

Autocarele pot fi utilizate pentru traficul internaţional doar în condiţii extrem de stricte

Din acest motiv cursele regulate de linie întârzie să repornească. Pe de altă parte, nici traficul aerian nu s-a reluat la capacitate maximă, iar toţi aceşti factori reduc considerabil opţiunile de călătorie ale populaţiei.

„Avem convingerea că şi după ridicarea restricţiilor de călătorie vor exista persoane care vor prefera să călătorească singure sau alături de cunoscuţi chiar şi pe distanţe lungi, încercând, în acest fel, să evite apropierea de grupuri mari de oameni, aşa cum se întâmplă în aeroporturi, gări sau autogări”, a mai spus directorul companiei de închiriat mașini.

Prețurile variază între 500 și 1000 de euro

Cei care închiriază maşini doar dus pentru străinătate le preferă pe cele mai mari, de tip SUV sau minivan, în care să poată călători confortabil un număr mai mare de persoane, reducând astfel costul care revine fiecărei părţi. Tarifele de închiriere diferă în funcţie de poziţia geografică a localităţii din străinătate în care este lăsată maşina. De exemplu, în afara tarifului de închiriere pe zi, cuprins între 15 şi 80 de euro, în funcţie de clasa maşinii, costul suplimentar ajunge, pentru Viena, la 500 de euro de maşină şi pentru Paris la 1.000 de euro, spun reprezentanţii companiei.

DISTRIBUIE