fbpx
vineri, 7 octombrie 2022
Informația fără granițe


Spania: Au schimbat în mod ilegal sute de permise de conducere românești în permise spaniole. 13 persoane arestate

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - vineri, 11 decembrie 2020 Etichete: , , , , , , , , , ,

Agenții Poliției Naționale din Spania au destructurat o organizație din orașul Alicante (Valencia) care se ocupa cu schimbarea ilegală de permise de conducere românești cu permise spaniole și au arestat treisprezece persoane pentru infracțiunile de falsificare de documente și apartenență la un grup infracțional organizat, au anunțat reprezentanții Poliției din Alicante, conform informacion.es.

Cetățenii români de origine moldovenească se mutau la Alicante din diferite țări al Uniunii Europene unde, organizația, în schimbul unei sume de bani, le încheia contracte false de închiriere de locuințe și îi înregistra la serviciile de securitate socială ca lucrători independenți.

Până în prezent, a fost posibil să se demonstreze că peste 475 de cetățeni români de origine moldovenească au obținut schimbarea ilegală a permisului de conducere și, pentru aceasta, toți obținuseră NIE și CUE în mod fraudulos, prin contracte de închiriere false, în Alicante, Murcia, Albacete, Almería și Granada. Pentru a obține certificatul de rezidență, aceștia au fost înregistrați la serviciile de securitate socială ca lucrători independenți, pentru a putea dovedi că dețin mijloace de existență  în Spania.

Odată obținute documentele necesare, organizația le prezenta Direcției Generale Trafic din Alicante în vederea schimbării permiselor de conducere românești de origine moldovenească cu permise de conducere spaniole. Beneficiarii serviciilor plăteau organizației în jur de 2.500 de euro de persoană, infractorii ajungând astfel la un profit de peste un milion de euro.

Pentru a destructura complet organizația, anchetatorii au utilizat numeroase dispozitive de supraveghere, precum și interceptări telefonice, care au condus în cele din urmă la arestarea liderului organizației și a celorlalți membri ai grupului infracțional, un total de 13 persoane fiind reținute până la acest moment. Printre cei arestați se numără și un agent imobiliar însărcinat cu racolarea proprietarilor, care la rândul lor au făcut contracte de închiriere false românilor. Patru dintre acești proprietari au fost arestați și au fost găsite case cu peste douăzeci de persoane înregistrate ilegal.

Susține publicația noastră

Trimite acest articol și prietenilor tăi