luni, 11 decembrie 2023
Informația fără granițe


Spania: Garda Civilă a confiscat peste 16.000 de euro de la un român care nu a putut demonstra proveniența banilor

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - luni, 17 februarie 2020 Etichete: , , , ,

Garda Civilă din localitatea spaniolă Zamora, comunitatea autonomă Castiglia e León, a confiscat duminică, 16 februarie 2020, de la un cetățean român peste 16.000 de euro, bani a căror proveniență nu a putut fi justificată de posesorul lor. Conaționalul nostru se pare că avea banii ascunși în diferite părți ale autoturismului pe care îl conducea.

Potrivit ziarului local Zamora 24 Horas, bărbatul român a fost oprit de agenți în jurul orei 10:30 de duminică dimineața, în timp ce circula pe strada statală N-525 în dreptul localității Puebla de Sanabria, iar acesta a declarat că venea din România și se îndrepta spre Portugalia. În urma unei inspecții amănunțite a autovehiculului, polițiștii au găsit ascunse în diferite părți din autovehicul sumele de 14.000 de euro și 10.200 de lei (circa 2.135 de euro).

- Continuarea după publicitate -

Banii găsiți în mașina românului

La solicitarea din partea Gărzii Civile de a prezenta documente care demonstrează proveniența banilor, transportarea lor sau orice alt lucru care poate justifica prezența lor în posesia sa, cetățeanul român nu a putut oferi autorităților spaniole astfel de probe. Din acest motiv, agenții au fost nevoiți să pună sub sechestru banii găsiți în mașina bărbatului până când acesta va putea justifica de unde provin aceste sume de bani. Banii confiscați au fost depuși în contul Băncii Spaniei, iar agenții au trimis un proces verbal către autoritățile competente.

Cu această ocazie, Garda Civilă din Spania precizează că reglementările actuale privind circulația mijloacelor de plată între statele membre UE și prevenirea spălării banilor stabilesc că suma maximă care poate fi transportată fără a fi declarată și fără să fim nevoiți să o justificăm este de 10.000 de euro de persoană la ieșirea sau intrarea în țară și 100.000 de euro când circulația banilor are loc pe teritoriul spaniol.

- Continuarea după publicitate -