sâmbătă, 2 decembrie 2023
Informația fără granițe


Spania: o femeie româncă s-a aruncat pe geam de la etajul unu pentru a scăpa de concubinul violent

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - joi, 19 septembrie 2019 Etichete: , , ,

O femeie româncă din Spania a sărit pe geam din apartamentul în care locuia, situat la primul etaj al unei clădiri din Valencia, după ce a fost agresată de concubinul său, un bărbat de aceeași naționalitate. Victima a suferit mai multe răni și fracturi în urma impactului cu solul, dar spune că era singura modalitate prin care avea șansa de a scăpa cu viață din mâinile bărbatului.

Totul s-a întâmplat în noaptea de 15 spre 16 august, scrie site-ul spaniol valenciadiari.com, iar agresiunea a început inițial în cursul serii, când bărbatul a acuzat-o pe femeie de infidelitate după ce a citit un mesaj de felicitare primit de concubina sa de la o altă persoană. Conform celor relatate de victimă, bărbatul a luat telefonul mobil al acesteia fără permisiunea sa și i-a citit mesajele, apoi a început s-o lovească atât cu telefonul, cât și piciorul. Ulterior, concubinul femeii a prins-o cu mâna de gât, spunându-i că viața ei nu are nicio valoare și că el decide asupra sa.

În ciuda faptului că agresiunea se aplanase la un moment dat, spre dimineață bărbatul a început să o agreseze din nou, punându-i perna pe gură, amenințând-o chiar și cu un cuțit, totul cu intenția de a-i face rău. Femeia ar fi încercat atunci să părăsească locuința, dar concubinul său nu a lăsat-o să plece, iar aceasta a decis atunci să sară pe geamul apartamentului situat la etajul 1 al clădirii în care locuiau, considerând că aceasta era singura modalitate prin care avea șanse să scape fără să fie omorâtă.

Agresorul a coborât imediat jos și, deși femeia era grav rănită, a încercat să o ducă înapoi în locuință. Din fericire, martorii care au asistat îngroziți la gestul femeii de a sări pe geam l-au împiedicat pe concubinul acesteia să o ducă în apartament și au alertat imediat autoritățile.

Victima a fost internată apoi în spital unde a fost supusă la mai multe operații, în timp ce concubinul său a fost pus sub arest cu acuzația de maltratare, amenințare și leziuni personale asupra femeii românce. Bărbatul, care a apărut marți pentru prima oară în fața judecătorului, riscă acum o pedeapsă cu închisoarea de 12 ani și 8 luni pentru faptele sale.

- Continuarea după publicitate -

În plus, un alt bărbat român care locuia cu victima și fostul său concubin în același apartament, și care a asistat pasiv la toate aceste fapte, riscă să primească o amendă de 3.600 de euro pentru că nu a chemat autoritățile și nu a ajutat-o pe conaționala sa să scape de concubinul agresiv.

Concubinul victimei și colegul lor de apartament în tribunal

Vă reamintim datele de contact ale instituțiilor din Spania la care trebuie să apelați pentru a denunța astfel de cazuri de violență și/sau exploatare a femeilor, înainte ca acestea să se transforme în tragedie, fie că sunteți victimă sau sunteți doar martor:

  • Poliție: 112;
  • La numărul de telefon 016 puteți cere asistență chiar și în limba română, în confidențialitate și în caz de nevoie și pentru găzduire;
  • sau vă adresați la cea mai apropiată unitate de carabinieri/poliție din localitatea
    dumneavoastră.

DISTRIBUIE