vineri, 8 decembrie 2023
Informația fără granițe


Spania: Purtarea măștii va rămâne obligatorie chiar și după ieșirea din starea de alertă

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - marți, 9 iunie 2020

Consiliul de Miniștri din Spania a aprobat marți, 9 iunie 2020, Decretul Regal de Lege prin care se reglementează ieșirea din starea de alertă și „noua normalitate” după pandemia de coronavirus, anunță El Español.

Potrivit sursei citate, măsurile adoptate în acest decret vor intra în vigoare începând cu data de 21 iunie 2020 și vor fi menținute până când Guvernul va considera că situația de urgență în ce privește criza sanitară s-a încheiat. Printre măsurile care vor fi aplicate odată cu ieșirea din starea de alertă se numără și obligativitatea purtării măștii de protecție chiar și în aer liber.

- Continuarea după publicitate -

Mai exact, masca de protecție va fi obligatorie pentru persoanele cu vârstă de la 6 ani în sus „pe drumurile publice, în spațiile în aer liber și în orice spațiu închis pentru uz public sau care este deschis publicului, în care nu este posibilă menținerea distanței fizice de siguranță”. De asemenea, masca va fi purtată în mod obligatoriu și în mijloacele de transport aeriene, maritime, terestre sau feroviare, precum și pe mijloacele de transport călători complementare, publice sau private, în autovehicule cu până la 9 locuri, inclusiv cel al șoferului, dacă pasagerii nu locuiesc la același domiciliu.

Pentru cei care nu respectă această normă sunt prevăzute amenzi de până la 100 de euro, mai precizează sursa citată.