vineri, 9 decembrie 2022
Informația fără granițe


Spania: Româncă obligată să se prostitueze timp de 11 ani, salvată de polițiștii spanioli

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - vineri, 31 iulie 2020 Etichete: , , , , ,

Polițiștii spanioli au salvat de curând o femeie româncă din Zaragoza, comunitatea autonomă Aragon, care era obligată de o grupare de proxeneți români să se prostitueze pentru ei din anul 2009 pe motiv că avea o datorie la aceștia care se ridica la 3.000 de euro. Grupul infracțional se folosea, de asemenea, de copilul femeii pentru a-i șantaja pe clienții acesteia.

Potrivit Europa Press, citată de publicația spaniolă La Voz de Galicia, ancheta a început atunci când Poliția Națională din Spania a aflat de la atașatul de Interne al Ambasadei României de la Madrid despre existența unui grup infracțional compus din cetățeni români care opera în provincia Zaragoza. Investigațiile efectuate de polițiștii spanioli au dus în scurt timp la localizarea femeii românce care se afla într-o localitate din apropierea orașului Calatayud, fiind apoi salvată și plasată sub protecția autorităților.

Conaționala noastră le-a spus polițiștilor că a ajuns în Spania în anul 2009 cu promisiunea unui loc de muncă decent, dar, odată ajunsă acolo, a fost obligată prin intermediul violenței fizice să practice prostituția pentru a plăti presupusa datorie de 3.000 de euro pe care grupul de proxeneți o pretindea de la ea. Infractorii contactau astfel clienți din localitățile situate în apropierea orașului Calatayud, în special bărbați în vârstă, și aranjau întâlniri între femeia româncă și aceștia în casele lor sau în locuri publice retrase.

Victima era condusă la acele întâlniri de către un membru al grupării de infractori care exercita un control strict asupra ei și confisca toți banii obținuți de femeie. Ca urmare a relațiilor sexuale pe care a fost obligată să le întrețină, femeia româncă a rămas însărcinată și a devenit mama unui bebeluș pe care l-a născut în România, micuțul rămânând după naștere în custodia unui membru al rețelei de proxeneți care l-a înregistrat, în mod fraudulos, ca fiind fiul lui.

Odată cu sosirea pe lume a copilului, proxeneții au început să-i amenințe pe clienții femeii afirmând că bebelușul este al lor și că vor face publică această informație dacă nu plătesc sume mari de bani care variau între 10.000 și 25.000 de euro. Ancheta polițiștilor spanioli s-a încheiat cu arestarea a șase români care locuiau într-o casă din orașul Calatayud, provincia Zaragoza, unde au fost descoperite, de asemenea, și trei telefoane mobile, chitanțe de la transferul de bani, precum și diferite documente de identitate.

Trimite acest articol și prietenilor tăi