joi, 8 decembrie 2022
Informația fără granițe


Spania și România, țările din Europa unde au murit cei mai mulți oameni de Covid-19 în ultimele săptămâni

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - joi, 8 octombrie 2020 Etichete: , , , ,

În ultimele două săptămâni Spania și România au fost țările cu cele mai multe decese din cauza Covid-19 raportate la suta de mii de locuitori. Conform datelor oficiale publicate de agenția Uniunii Europene Ecdc (Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor), în Spania incidența deceselor la suta de mii de locuitori a fost de 3,4 în ultimele două săptămâni, iar în România de 3,2. O altă țară din Europa cu număr mare de decese este Cehia, cu incidența de 2,5.

Italia, comparativ cu Spania și România, se află deocamdată într-o situație considerabil mai bună, cifra deceselor este de 0,5 la 100.000 de locuitori, scrie Il Messaggero.

La polul opus, țările unde se moare mai puțin din cauza pandemiei de coronavirus sunt Suedia, Finlanda, Cipru (0,1 victime la 100.000 de locuitori), Germania și Norvegia (0,2). Islanda și Liechtenstein au zero victime.

Per total, de la începutul pandemiei, Spania, Franța și Marea Britanie sunt primele trei națiuni care au înregistrat cele mai multe cazuri, iar în Marea Britanie, Italia și Franța virusul a făcut cele mai multe victime.

Trimite acest articol și prietenilor tăi