vineri, 8 decembrie 2023
Informația fără granițe


Spania: Tânăra româncă dispărută în iunie, Dana Leonte, este căutată în continuare de autorități

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - miercuri, 25 septembrie 2019 Etichete: , , , , , , , ,

Autoritățile din provincia spaniolă Malaga au reînceput căutările pentru a o găsi pe tânăra româncă de 31 de ani, mamă a unei fetițe de numai 9 luni, despre care nu se mai știe nimic din luna iunie a acestui an. Colonelul Jesús Esteban, șeful Comandamentului din Málaga spune însă că nu există nicio urmă concretă, iar căutările sunt făcute doar pentru a fi verificate mai bine anumite zone în care a fost efectuată căutarea și după dispariția tinerei.

Dana Leonte, 31 de ani, dispărută din provincia Malaga, Spania

- Continuarea după publicitate -

Dana Leonte locuiește de 15 ani în Spania și spunea mereu că „fetița este viața ei” fiindcă și-a dorit foarte mult un copil. Împreună cu concubinul său, un bărbat spaniol pe nume Sergio, a reușit în cele din urmă să aducă pe lume o fetiță care s-a născut în urmă cu 9 luni, dar de mai bine de 3 luni de zile fetița trăiește fără mama sa, fiindcă tânăra româncă este de negăsit.

Dana și Sergio au locuit timp de 2 ani în localitatea Arenas din provincia Malaga, apoi conaționala noastră a deschis un bar în satul Pilar II din aceeași provincie și s-au mutat acolo, unde avea în plan mai multe proiecte pentru viitorul său și al familiei sale.

Cu toate acestea, în data de 11 iunie 2019 tânăra mamă româncă nu s-a mai întors acasă după ce a terminat munca, iar Sergio a depus o plângere la poliția locală în ziua următoare, spunându-le acestora că femeia „a părăsit locuința în mod voluntar fiindcă avea niște probleme de rezolvat”. Totodată, Sergio le-a mai spus polițiștilor că tânăra româncă a luat cu ea niște haine și bani cu o zi înainte și l-a sunat pentru a-i explica decizia sa.

- Continuarea după publicitate -

Dana Leonte, 31 de ani, dispărută din provincia Malaga, Spania

Florin Leonte, fratele Danei, crede însă că sora lui nu a plecat de bună voie și spune că s-a întâmplat ceva cu ea, fiindcă nu ar fi plecat fără să-l anunțe și cu atât mai puțin fără fetița sa de numai 9 luni.

„Eu cred că sa întâmplat ceva cu ea, era foarte dependentă de telefonul mobil, de toate aplicațiile, dar nu mai știm nimic de ea din 12 iunie. Aș fi aflat. Am vorbit cu prieteni din România, Italia și Germania și nu știe nimeni nimic de ea”, a spus Florin pentru sursa citată.

Dana și concubinul său se pare că aveau o relație cu probleme, în trecut tânăra româncă depunând o plângere la poliție împotriva lui Sergio pentru violență, dar fratele Danei a declarat că nu știa despre acest lucru.

Autoritățile din provincia Malaga au efectuat căutări intense cu ajutorul voluntarilor imediat după dispariția româncei noastre, dar fără niciun rezultat. Căutările au fost oprite după câteva zile, fiind acoperită o zonă foarte mare, dar nu în mod complet, iar acum anchetatorii vor să verifice mai bine și locurile unde nu s-a efectuat o căutare detaliată.

- Continuarea după publicitate -

Căutările Danei Leonte care au avut loc în iunie 2019

„Căutările au fost intensificate și s-au adus ajutoare specializate la cererea anchetatorilor, care au considerat că este nevoie să căutăm cu mai multă atenție în locurile unde s-a privit cu superficialitate. Acum căutăm și cu ajutorul scafandrilor. Cu un personal foarte specializat am început să analizăm puțuri, peșteri și râpe”, a spus colonelul-șef de la Comandamentul Gărzii Civile din Malaga, Jesús Esteban.

Cu toate acestea, Esteban a spus că „nu există nicio urmă concretă sau vreo zonă specifică în care să fie căutată”, lăsând de înțeles că momentan nu sunt indicii că tânăra noastră conațională sau trupul său fără viață s-ar afla într-una din acele zone.

Căutările care au loc acum pentru a o găsi pe tânăra româncă de 31 de ani

Anchetatorii care se ocupă de acest caz refuză momentan să dea mai multe detalii despre posibilele ipoteze cu privire la ceea ce s-ar fi întâmplat cu Dana Leonte sau cum ar fi dispărut. Colonelul Esteban a precizat doar că aceste căutări au fost reluate la cererea investigatorilor.

- Continuarea după publicitate -