miercuri, 4 octombrie 2023
Informația fără granițe


Spania: Tânără româncă omorâtă de concubinul olandez care i-a aruncat apoi trupul la gunoi. Alina lasă în urma ei un copil de 14 ani

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Prima pagină Știri - miercuri, 19 februarie 2020 Etichete: , , , , , , ,

Cadavrul unei tinere mame de origine română a fost găsi luni, 17 februarie 2020, într-un tomberon de gunoi din orășelul Moraira, provincia Alicante din comunitatea Valenciană, într-o zonă locuită în mare parte de cetățeni străini. Un bărbat olandez cu care victima trăia în concubinaj în acel oraș a recunoscut că a omorât-o.

Alina Mocanu în vârstă de 34 de ani era originară din Călărași și avea un fiu de 14 ani dintr-o relație precedentă, iar băiatul în prezent locuiește cu bunica din partea tatălui în localitatea spaniolă Marina Alta. Unele surse susțin însă că femeia ar mai fi avut și o fiică, aflată tot în Spania, scrie ziarul spaniol Levante.

Alina Mocanu, 34 de ani împliniți la începutul acestei luni și fiul ei de 14 ani. Foto: www.levante-emv.com

Cu aproximativ doi ani în urmă, Alina a început o relație cu un bărbat olandez, Arhur K., în vârstă astăzi de 59 de ani, antreprenor în domeniul imobiliar pentru care femeia se pare că a și lucrat în trecut. Cei doi s-au mutat apoi împreună și totul părea să meargă bine, dar în luna iulie a anului trecut un vecin al cuplului a alertat forțele de ordine deoarece tânăra româncă striga după ajutor din locuința ei și în scurt timp la fața locului au sosit două patrule de la Poliția Locală și Garda Civilă din Moraira. Bărbatul olandez a fost pus atunci sub arest și a petrecut o noapte în închisoare, dar Alina, care se pare că avea o dependență emoțională față de acest monstru, nu a depus plângere, iar judecătorii au fost nevoiți să-l redea libertatea.

În jurul orei 8:00 din dimineața zilei de luni, 17 februarie 2020, lucrătorii de la salubritate din orășelul menționat mai sus au găsit un cadavru aruncat într-un container de gunoi din cartierul El Tesoro. Autoritățile locale au avut nevoie de câteva ore pentru a descoperi identitatea victimei, care în cele din urmă s-a dovedit a fi tânăra româncă de 34 de ani, iar anchetatorii și-au îndreptat privirile imediat spre concubinul ei olandez, având în vedere antecedentele sale de anul trecut. Între timp însă, mai exact în jurul orei 12:30 de marți, 18 februarie, Arthur K. s-a predat singur la Garda Civilă și a recunoscut crima în lacrimi, spun surse locale.

Arthur K., 49 de ani, a mărturisit că a omorât-o pe tânăra româncă de 34 de ani. Foto: www.levante-emv.com

- Continuarea după publicitate -

Potrivit celor declarate de olandezul de 59 de ani, acesta a ucis-o pe Alina în seara zilei de duminică înjunghiind-o de mai multe ori cu un cuțit mare de bucătărie în timpul unor discuții aprinse. Modul în care a fost omorâtă femeia este confirmat și de medicul legal care a a găsit pe corpul victimei mai multe răni de cuțit ce au atins organe vitale, dar și unele tăieturi pe brațele femeii care indicau faptul că aceasta a încercat să se apere. Bărbatul a mărturisit de asemenea că, după ce a omorât-o pe Alina, i-a înfășurat trupul într-o plapumă și l-a legat cu o frânghie, apoi l-a pus în mașină și l-a transportat în cartierul El Tesoro, unde l-a aruncat într-un container de gunoi.

Locul unde a fost găsit trupul româncei. Foto: www.levante-emv.com

Criminalul a fost interogat de polițiști timp de 4 ore în după-amiaza zilei de ieri, apoi a fost transferat la penitenciarul din Alicante. În cursul zilei de astăzi interogatoriul va fi reluat, iar anchetatorii vor inspecta și locuința celor doi, unde speră să găsească și arma crimei, care nu a fost predată polițiștilor încă de către bărbatul olandez.

Vă reamintim datele de contact ale instituțiilor din Spania la care trebuie să apelați pentru a denunța astfel de cazuri de violență și/sau exploatare a femeilor, înainte ca acestea să se transforme în tragedie, fie că sunteți victimă sau sunteți doar martor:

  • Poliție: 112;
  • La numărul de telefon 016 puteți cere asistență chiar și în limba română, în confidențialitate și în caz de nevoie și pentru găzduire;
  • sau vă adresați la cea mai apropiată unitate de carabinieri/poliție din localitatea
    dumneavoastră.

- Continuarea după publicitate -
DISTRIBUIE