vineri, 24 martie 2023
Informația fără granițe


Spania: test COVID pentru toate persoanele care vin din România

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Informații utile Prima pagină Știri - luni, 23 noiembrie 2020 Etichete: , , , , , ,

Toate persoanele care călătoresc din România în Spania au nevoie, de astăzi, 23 noiembrie 2020, de test un PCR negativ, efectuat cu 72 de ore înaintea intrării în țară.

Autoritățile spaniole vor aplica această măsură tuturor celor care vin din statele aflate în zona roșie, în care incidența cazurilor de coronavirus depășește 150 de infectări la sută de mii de locuitori.

Călătorii vor prezenta obligatoriu rezultatul testului PCR în format electronic sau imprimat, la sosirea pe aeroport, apoi li se va lua temperatura și vor da o declarație referitoare la starea de sănătate. Cazurile suspecte vor fi verificate de personalul sanitar.

Testul PCR (în format digital sau pe hârtie), trebuie să fie redactat în limba spaniolă sau engleză, să cuprindă numele și prenumele călătorului, datele documentului de identitate național sau al pașaportului cu care se va legitima, data realizării testului, datele unității medicale care a realizat testul și rezultatul negativ al testului.

În același timp, Spania a fost scoasă de pe lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, iar cei care ajung din Spania în România nu mai trebuie să stea în carantină.

Guvernul central spaniol a decretat, începând cu 26 octombrie 2020, starea de urgență pe întreg teritoriul Spaniei. Printre măsurile impuse de starea de urgență se regăsesc următoarele:

  • Restricționarea circulației în intervalul orar 23:00-6:00, cu posibilitatea decalării sau prelungirii acestui program cu o oră, decizie care rămâne la latitudinea fiecărei comunități autonome. Insulele Canare sunt exceptate de la măsura privind limitarea circulației pe fondul evoluției epidemiologice favorabile din această regiune (incidență de sub 100 de cazuri la 100.000 de locuitori).
  • Reuniunile pe întreg teritoriul Spaniei se limitează la un număr de maxim 6 persoane.
  • Comunitățile autonome pot decide închiderea perimetrală a regiunii sau a municipiilor, precum și limitarea intrărilor și a ieșirilor în fiecare regiune.

Pentru informații specifice fiecărei regiunii se recomandă consultarea paginilor de internet/rețelele de socializare ale Consulatelor din circumscripțiile de interes, precum și paginile autorităților regionale spaniole.