luni, 11 decembrie 2023
Informația fără granițe


Spania: Un român mort și alți șapte români răniți în urma unui accident rutier

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - joi, 2 ianuarie 2020 Etichete: , , ,

Tragedia a avut loc în jurul orei 05:00 din dimineața zilei de joi, 2 ianuarie 2020, pe autostrada A-66 din Spania, în dreptul localității Villafranca de los Barros (Badajoz), unde un camion a lovit un microbuz care se afla în staționare. Impactul între cele două mașini a dus la decesul unuia dintre pasagerii microbuzului, toți de naționalitate română, precum și la rănirea celorlalte persoane implicate în accident.

Din primele informații relatate de ziarul spaniol Hoy, reiese că principala cauză a tragicului accident ar fi fost ceața, dar și faptul că microbuzul, la bordul căruia se aflau opt cetățeni români, ar fi staționat pe marginea carosabilului, în direcția Sevilla, la kilometrul 662. Șoferul camionului se pare că nu a văzut microbuzul care era oprit și nu a reușit să-l evite la timp, lovindu-l așadar din plin.

- Continuarea după publicitate -

În urma coliziunii dintre cele două autovehicule, un bărbat român care era făcea parte din pasagerii microbuzului a decedat, alți patru pasageri au fost răniți, dar viața lor nu este în pericol, iar alte trei persoane au suferit răni ușoare. Șoferul camionului a fost și el rănit și a fost nevoie de intervenția echipei de descarcerare pentru a-l extrage din cabină.

Camionul implicat în accident. Foto: hoy.es

Potrivit autorităților spaniole, persoanele aflate în microbuz aveau între 17 și 39 de ani, iar în ce privește cei cinci bărbați care au fost răniți în mod mai grav se pare că un pasager de 38 de ani a suferit mai multe traumatisme, unul de 23 de ani a suferit răni la picioare și acuza dureri de gât, un altul în vârstă de 28 de ani a suferit traumatisme la nivelul capului, unul de 34 de ani diferite traumatisme, iar despre un alt bărbat rănit autoritățile nu au dat încă informații concrete. Cei trei bărbați care au suferit răni mai ușoare sunt un bărbat de 30 de ani cu brațul fracturat, unul de 17 ani cu dureri la nivelul abdomenului și al spatelui, precum și un bărbat de 39 de ani cu traumatisme cervicale. Patru dintre răniți au fost transportați la spitalul din Mérida, doi la cel din Tierra de Barros și doi la Zafra, mai precizează sursa citată.

- Continuarea după publicitate -

Atât persoana decedată, cât și cele rănite se pare că se aflau în afara microbuzului în momentul impactului. Autoritățile spaniole investighează pentru a descoperi cu exactitate cauza care a dus la producerea accidentului și pentru a stabili eventuale responsabilități.