luni, 11 decembrie 2023
Informația fără granițe


Infractor spaniol capturat în România, evadat în 2016 dintr-o închisoare din Spania

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din România Știri - marți, 3 noiembrie 2020 Etichete: , , ,

Un bărbat spaniol care a reușit să evadeze, în anul 2016, dintr-o închisoare din Spania, se ascundea în țara noastră și a fost capturat în urmă cu câteva zile de polițiștii din județul Bistrița. Infractorul avea o pedeapsă de peste 9 ani de executat, dintre care îi mai rămăseseră doar puțin peste 3 ani și, dacă nu ar fi evadat, astăzi ar fi fost un om liber.

„La data de 31 octombrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistrița – Năsăud au depistat, în localitatea Sărata, un bărbat, de 39 de ani, cetățean spaniol, care era urmărit internațional. Pe numele celui în cauză, autoritățile judiciare din Spania au emis un mandat european de arestare, aceasta fiind condamnat la 9 ani, 6 luni și 15 zile de închisoare pentru comiterea a 2 tâlhării săvârșite cu amenințări, prin utilizarea unui obiect periculos, tăinuire și trafic de substanțe narcotice care nu provoacă daune grave sănătății”, se arată într-un comunicat publicat luni, 2 noiembrie, de Poliția Română.

- Continuarea după publicitate -

Potrivit celor relatate în comunicatul polițiștilor români, bărbatul spaniol a evadat în anul 2016 și, la acea dată, mai avea de executat doar 3 ani, 2 luni și 17 zile de închisoare din pedeapsa sa. Acum acesta riscă să petreacă mult mai mulți ani în închisoare, urmând să fie pedepsit și pentru evadare.

„Pentru depistarea bărbatului, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române. La data de 31 octombrie 2020, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj a emis împotriva acestuia ordonanță de reținere pentru 24 ore, iar, ulterior, la data de 1 noiembrie, a fost prezentat Curții de Apel Cluj, care a dispus arestarea sa, pentru 30 de zile”, au mai precizat polițiștii români.