marți, 25 iunie 2024
Informația fără granițe


Strângere de fonduri organizată de italieni pentru repatrierea Georgetei, îngrijitoarea româncă decedată pe 16 ianuarie

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - sâmbătă, 18 ianuarie 2020 Etichete: , , , ,

„Tot ce sunt sau ce sper să devin îi datorez îngerului care a fost mamă”

Cuvintele de mai sus îi aparțin lui Abraham Lincoln, dar pe 16 ianuarie 2020, la ora 23:33, le distribuia pe pagina sa de Facebook Andrei, un tânăr de 29 de ani care tocmai își pierduse mama într-un dramatic accident rutier. Tragicul accident a avut loc în jurul orei 20:00 din acea seară, pe via del Bosco, între localitățile Passatore și San Pietro del Gallo din provincia Cuneo, unde mama lui Andrei, Georgeta Mariana Vasilcu, și-a pierdut viața.

Mașina la volanul căreia Georgeta Vasiliu și-a pierdut viața. Foto: La Stampa

Originară din Fălticeni, conaționala noastră avea 49 de ani, era rezidentă alături de familia sa în localitatea italiană Busca din aceeași provincie menționată mai sus și lucra ca îngrijitoare. În aceea seară Georgeta se afla la volanul mașinii sale, o Toyota Yaris, când din cauze în curs de investigare încă s-a lovit frontal de un autobuz care venea din sens opus. În autobuz se afla doar șoferul, care nu a suferit răni grave, dar românca noastră în schimb a decedat în urma rănilor suferite după impact.

Autobuzul implicat în accident. Foto: La Stampa

Georgeta lasă în urma sa doi copii, unul de 29 de ani și unul de 16 ani, care acum au nevoie de ajutor pentru repatrierea mamei lor. Din acest motiv, localnicii din Busca, unde Georgeta era cunoscută și apreciată de mulți locuitori, au dat startul unei strângeri de fonduri care se ține la magazinul cu articole sportive Gastaldi din piazza Savoia, nr. 12.

Georgeta Mariana Vasilcu. Foto: Facebook / profil public

„RO55 RZBR 0000 0600 0931 7223 – Vasilcu Andrei. Cine are posibilitatea, să pună mâna pe inimă pentru a ajuta familia îndrăgitei noastre prietene, Georgeta Mariana Vasilcu pentru a putea fi repatriată în România. Mulțumesc tuturor din inimă”, este mesajul publicat și de prietena conaționalei noastre, Koromi Irina.