luni, 11 decembrie 2023
Informația fără granițe


Student român la Universitatea din Manchester premiat la Global Undergraduate Awards 2019

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - miercuri, 18 septembrie 2019 Etichete: , , , , , , , ,

Un student român de la Universitatea din Manchester se numără printre laureaţii Global Undergraduate Awards – Global Winners 2019, un program ce recompensează realizări originale şi creative ale studenţilor, potrivit site-ului organizaţiei care decernează premiile. Global Undergraduate Awards 2019 mai este cunoscut ca Premiul Nobel Junior, la secțiunea Economie.

Ștefan Pricopie a fost desemnat a câștigător al premiilor acordate sub patronajul președintelui Irlandei, pentru teza sa de licență despre învățământul public și fenomenul de brain drain: „Public Education and Brain Drain”.

- Continuarea după publicitate -

Ștefan Pricopie are 22 de ani și în iunie 2019 a absolvit cu High First-Class Honours programul de economie-matematică din cadrul Facultății de Științe Sociale de la Universitatea Manchester, UK.

Tatăl lui Ștefan Pricopie este Remus Pricopie, fost ministru al Educației și rectorul SNSPA.

Ștefan Pricopie, premiat la Global Undergraduate Awards 2019

- Continuarea după publicitate -

Global Undergraduate Awards – Global Winners

Distincţiile sunt oferite de o organizaţie nonguvernamentală aflată, din 2012, sub patronajul preşedintelui Irlandei, Michael D. Higgins.

Câştigătorii celor 25 de categorii, reprezentând diferite discipline academice, au fost aleşi în urma evaluării realizate de un juriu format din peste 400 de membri ai comunităţii academice şi după analiza celor 3.400 de proiecte înscrise.

Studenţii câştigători îşi vor prezenta proiectele în cadrul 2019 UA Global Summit, desfăşurat în luna noiembrie la Dublin.