miercuri, 4 octombrie 2023
Informația fără granițe


Suedia: Guvernul a anunțat prelungirea controalelor la frontiere până în luna noiembrie

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - marți, 19 mai 2020 Etichete: , , , , ,

Autoritățile suedeze au anunțat marți, 19 mai, că vor prelungi efectuare de controale la frontiere până la data de 11 noiembrie 2020, se arată într-un comunicat de presă trimis de Ministerul Afacerilor Externe din România către redacția Jurnal de Emigrant.

„Astfel, MAE recomandă cetățenilor români să se asigure că dețin în permanență asupra lor, pe timpul călătoriei spre și dinspre Regatul Suediei, un act de identitate valabil (pașaport sau carte de identitate națională)”, se precizează în comunicat.

Cetățenii români care se află pe teritoriul Regatului Suediei pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Stockholm: +468205674, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României la Stockholm: +46736985463.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: http://stockholm.mae.rowww.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

DISTRIBUIE