luni, 11 decembrie 2023
Informația fără granițe


Surpriză la intrarea în țară pentru Cornel, românul erou din Bulgaria. „Am rămas fără aer”

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Din România Știri - duminică, 1 septembrie 2019

Poliția de Frontieră Română l-a așteptat cu o surpriză astăzi pe Cornel Uță la intrarea în țară, când se întorcea în România prin Vama Giurgiu după vacanța petrecută în Bulgaria unde a salvat în mod eroic viața unui tânăr, tot român, din Craiova.

„Polițiștii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu au aflat despre fapta lui Cornel și l-au primit la intrarea în țară cu aplauze și sincere felicitări, în semn de recunoștință pentru curajul de care a dat dovadă”, scrie într-o postare pe Facebook Poliția de Frontieră Română.

- Continuarea după publicitate -

Cornel a fost întâmpinat de colegii săi nu numai cu aplauze și felicitări, dar și cu o diplomă pentru „bărbăție și curaj”, cu flori și o icoană cu Sfântul Ștefan cel Mare, patronul spiritual al polițiștilor care s-a remarcat prin fapte de vitejie și curaj, așa cum se poate observa în video de mai jos.

„«Am rămas fără aer», atât a putut să spună Cornel, un om de o modestie ieșită din comun, fiind profund impresionat și emoționat de primirea călduroasă de care a avut parte din partea colegilor de la frontiera”, povestesc polițiștii de frontieră.

- Continuarea după publicitate -

Diploma primită de Cornel de la colegii săi

Sâmbătă seara, Cornel Uță s-a declarat copleșit până la lacrimi de ceea ce a trăit după ce a salvat viața acelui tânăr de 17 ani din Craiova, care se afla și el în vacanță pe aceeași plajă din Bulgaria.

„Astăzi m-a luat prin surprindere tot ce am trăit și am simțit din partea tuturor! Vă mulțumesc, doamna Andreea Berkhout pentru coordonarea și ajutorul dat paramedicilor, familiei și turiștilor curioși care împiedicau accesul la locul evenimentului. Vă mulțumesc, prieteni români, am simțit cum puneți din suflet în felicitările voastre. Vă multumesc, Camarazi, Bombardierului i-au dat lacrimile azi!!!”, a transmis Cornel pe pagina sa Facebook.

Citește și: Românul erou în Bulgaria, cum i-au mulțumit cei pe care i-a salvat de la înec: „Pentru noi sunteți Dumnezeu!”