joi, 30 mai 2024
Informația fără granițe


Tânăr român adoptat în străinătate, își caută familia biologică: „Acum, de Sfintele Sărbători Pascale, sper să îmi realizez și eu acest vis”

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate În evidență Prima pagină - marți, 7 mai 2024 Etichete: , , ,

Într-o postare publicată recent pe pagina de Facebook „The never forgotten Romanian children – Copiii niciodată uitați ai României“, un tânăr român în vârstă de 38 de ani, adoptat de o familie din Franța își exprimă speranța de a-și regăsi familia biologică din România.

„Nu posed prea multe informații, dar acum, de Sfintele Sărbători Pascale, sper cu ajutorul dumneavoastră, al tuturor românilor care ajutati aici întotdeauna, să îmi realizez și eu acest vis”, a transmis el.

Alexandru Strat, născut pe 21 septembrie 1986 în București, a fost adoptat în ianuarie 1990, după o perioadă petrecută într-un orfelinat din Sectorul 1 al Capitalei.

Alexandru Strat. Sursa foto: Facebook/The never forgotten Romanian children – Copiii niciodată uitați ai României

Tânărul mărturisește că nu deține multe informații, dar împărtășește câteva detalii cheie care ar putea facilita recunoașterea sa de către membrii familiei biologice:

„Sunt aici în căutarea familiei mele biologice. Numele meu înainte de adopție a fost Alexandru Strat și am stat într-un orfelinat până în anul 1990”, spune el în postarea sa.

Decizia adoptării lui Alexandru a fost luată în urma evenimentelor politice din 1989, când Frontul Salvării Naționale a venit la putere în România. La scurt timp, Alexandru a fost dus în Franța, unde a fost plasat într-o familie adoptivă:

„După documentele pe care le am până in anul 1990 am stat intr-un orfelinat din Sectorul 1 Bucuresti. Dupā decizia Frontului Salvării Naționale am ajuns în ianuarie 1990 în Franța, de unde am fost plasat intr-o familie, mai apoi fiind adoptat pe data de 20 ianuarie 1991.”

Cu un apel către toți românii, tânărul își exprimă speranța:

„Vă rog să distribuiți anunțul meu poate așa o să ajungă și la membrii familiei mele care poate nu m-au uitat și își vor aduce aminte și de mine sperând că mă vor recunoaște.”

Încheie mesajul cu recunoștință și urări pentru toți cei care îl vor ajuta în demersul său: „Vă mulțumesc anticipat pentru ajutor. Sărbători binecuvântate tuturor!”

Această postare a stârnit emoție și solidaritate în rândul utilizatorilor de internet, mulți oferindu-se să ajute în răspândirea mesajului său în speranța unei reuniuni de familie mult așteptate.