sâmbătă, 10 decembrie 2022
Informația fără granițe


Tânăr român din Germania, frizerul preferat al fotbaliștilor renumiți din această țară

Scris de: Mircea Iordache , înv Articole corelate Din diaspora Știri - sâmbătă, 18 iunie 2022 Etichete: , , , ,

Alex Giurgiu, un român în vârstă de 31 de ani și rezident în orașul german Geretsried, situat în districtul Bad Tölz-Wolfratshausen din landul Bavaria, a devenit hair-stilistul preferat al multor jucători de fotbal celebri din campionatul Germaniei.

Vedete cunoscute din fotbal, precum internaționalii germani Manuel Neuer, Thomas Müller sau Kevin Trapp – cu toții își încredințează părul și, implicit, imaginea lor, în mâinile și imaginația românului care deține salonul de coafură „Alex the Barber” din Geretsried.

Manuel Neuer, portarul echipei FC Bayern München, și Alex Giurgiu. Foto: bild.de

Jurnaliștii de la cotidianul BILD i-au făcut recent o vizită surpriză lui Alex, chiar în salonul său. Întrebarea lor a fost: „Ce își doresc fotbaliștii germani în principal pentru frizura lor”?

Alex a explicat: „Mid Fade și High Fade sunt deosebit de moderne”, referindu-se la două tunsori populare.

Traduse mai pe înțelesul nostru, ele înseamnă că hair-stilistul rade părul de pe părțile laterale la zero milimetri cu o tranziție spre tâmple (High Fade) sau la jumătate deasupra urechilor (Mid Fade). Tunsorile scurte și degradeurile estetice sunt importante pentru stelele fotbalului german.

Înainte de clasica partidă internațională disputată recent împotriva reprezentativei de fotbal a Angliei, jucătorii naționalei Germaniei Jonathan Tah, Niklas Süle și Antonio Rüdiger l-au lăsat pe Alex să le facă un „Mid Fade”.

Aceste tunsori sunt populare și în rândul clienților non-fotbaliști ai lui Alex. Totuși, francezului Lucas Hernandez, jucător la campioana Bayern München, îi place ceva mai neobișnuit: Alex și un expert i-au făcut un fel de împletituri (așa-numitele „pigtails”) la sfârșitul lunii aprilie.

De asemenea, unor stele ale fotbalului le place să vină la salon la fiecare 10 zile. Cu o zi sau două înainte îl contactează pe Alex. Apoi, deoarece sunt mereu în criză timp: „uneori vin la salon pe timpul nopții”, după cum mărturisește Alex.

Pentru un client obișnuit este destul de dificilă obținerea unei programări la salonul lui Alex. „Ar trebui să ne contactați cu două sau trei săptămâni înainte”. Succesul românului se datorează și faptului că nu cere prețuri exagerate, în ciuda celebrității sale. O tunsoare pentru bărbați costă între 19 și 40 de euro.

Curios, reporterul cotidianului BILD, Benedikt Weimer, s-a lăsat tuns, la rândul său, de mâinele profesioniste ale lui Alex Giurgiu. „Coafura lui Süle, te rog…”, a comandat reporterul BILD, în dorința de a se convinge pe propria piele de abilitățile lui Alex.

Reporterul BILD, Benedikt Weimer, s-a tuns și el la frizerul român. Foto: Theo Klein

Ceea ce și-a dorit Weimer se numește probabil „Mid Fade”: zero milimetri pe laterale, mai lung în partea de sus, cu o tranziție în stilul tunsorii fotbalistului Niklas Süle, alt titular al campioanei Bayern München.

Alex i-a ras ușor lateralele capului, efectuând tranziția aferentă tunsorii respective. Apoi, a tăiat cu grijă vârfurile părului de la spate, îndepărtând doar câțiva milimetri, așa cum și-a dorit reporterul. La final, a aplicat pudră pentru bebeluși pe o perie, „măturând” cu ea părțile laterale și ceafa clientului. „Pentru ca firele de păr să dispară”, a explicat Alex.

Apoi a hrănit pielea proaspăt rasă cu un spray hidratant: „Acest lucru protejează pielea”, a precizat Alex. Spray-ul s-a ridicat in jurul capului ca un abur, apoi  Alex a aplicat ceară pe părul reporterului, ceea ce a definitivat frizura. Cost: 25 euro, adică „sub medie”.

Mulțumit, la fel ca Süle & Co., reporterul BILD a plătit, apoi i-a aruncat românului o privire de confirmare, care întreba dacă frizura a reușit sau nu. Amuzat, Alex i-a răspuns râzând: „E în regulă”.

Trimite acest articol și prietenilor tăi