sâmbătă, 23 septembrie 2023
Informația fără granițe


Tânăr român din Spania, campion european la mountain bike Under 23

Scris de: Daniela Stoica , înv Evenimente Știri - marți, 30 iulie 2019 Etichete: , , , , ,

Ciclistul Vlad Dascălu a câştigat Campionatul European Under 23 de mountain bike, devenind primul campion european din istoria ciclismului românesc, se arată într-un comunicat de presă remis AGERPRES.

„Vlad Dascălu (21 ani) a devenit primul român din istorie medaliat la o competiţie majoră la ciclism. Născut la Fălticeni şi emigrat la 9 ani în Spania a cucerit aurul la Campionatul European de mountain bike sub 23 ani de la Brno. Acest rezultat reprezintă cel mai mare succes al ciclismului românesc după cele cinci titluri mondiale şi titlul paralimpic cucerite de ciucanul Eduard Novak la paracycling. Lider în Cupa Mondială la tineret cu trei succese în acest sezon, Dascălu a dominat cu autoritate cursa şi la Campionatul European din Cehia. El a fost susţinut şi încurajat în limba română şi spaniolă pe traseul dificil de colegii din echipa naţională şi de la echipa lui Brujula Bike Racing Team”, se menţionează în comunicatul citat.

Tânărul campion european a explicat că traseul competiţiei de la Brno a fost unul foarte dificil.

Ciclistul român Vlad Dascălu a câştigat Campionatul European Under 23 de mountain bike

„Înseamnă foarte mult să câştig acest titlu european, să pot purta acest tricou pe tot restul anului. Traseul a fost destul de greu, concurenţa mare, am fost aproape în permanenţă cinci ciclişti în faţă. În ultimele două ture, am rămas doar eu şi elveţianul Fillipo Colombo. Am atacat şi am ajuns solitar la finiş. Mulţumesc federaţiei care m-a sprijinit în aceste zile la Brno”, a declarat Dascălu.

Preşedintele Federaţiei Române de Ciclism, Eduard Novak, a catalogat drept istorică performanţa sportivului român, precizând că acesta ar putea participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo de anul viitor.

DISTRIBUIE