duminică, 1 octombrie 2023
Informația fără granițe


Tânăr român dispărut în străinătate. „Umblă cu o biblie în mână”

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Din România Știri - miercuri, 27 aprilie 2022 Etichete: , , , , ,

ACTUALIZARE 30.04.2022: Potrivit site-ului stiribn.ro, tânărul român din Bistrița a fost găsit. La momentul actual este internat intr-un spital din Bruxelles, mai precizează sursa citată.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Un tânăr român în vârstă de 29 de ani, pe nume Alberto Cristopfer Tăut, este dat dispărut în Belgia după ce rudele din România nu mai au nicio veste despre el de mai bine de o săptămână, informează publicația Bistrițeanul.

Alberto Cristopfer Tăut este originar din Bistrița și muncea de aproximativ două luni în Bruxelles.

Conaționalul nostru are probleme psihice și, în urma unor crize de schizofrenie paranoidă de care suferă, colegii de apartament l-au dus la secția Psihiatrie de la Clinica Saint Jean din Bruxelles. De la spital a fost externat 24 de ore mai târziu și de atunci nimeni nu mai știe nimic de soarta lui.

„Nu mai știm absolut nimic de el de o săptămână. Este în Belgia, în Bruxelles. Este bolnav, are schizofrenie paranoidă, a fost intrat în criză, dus la spital, dar nu l-au ținut internat pentru că nu au știut dacă este asigurat. Știm că nu mai are acte asupra lui, e foarte posibil să fie îmbrăcat modest și umblă cu o biblie în mână. Mama lui ține legătura cu translatorii de la spitalul de psihiatre unde a fost internat. Dat de o săptămână este de negăsit. A fost anunțată și poliția din Bruxelles, dar încă nu avem vești. Vă rog ajutați-ne să îl găsim pe Alberto”, a transmis Alina Buhai, o apropiată a mamei băiatului.

Cine are informații despre Alberto este rugat să ia legătura cu mama sa, Pia Tăut, la numărul de telefon 0040 754 598 262.

- Continuarea după publicitate -
DISTRIBUIE