vineri, 8 decembrie 2023
Informația fără granițe


Tânăr român, intenționa să ajungă în Germania ascuns în compartimentul marfă al unei autoutilitare

Scris de: Daniela Stoica , înv Din România Știri - marți, 1 octombrie 2019 Etichete: , , , , , ,

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Nădlac II, de pe teritoriul judeţului Arad, au depistat un cetăţean român care a încercat să-şi scoată ilegal din ţară nepotul, în vârstă de 17 ani, ascuns în compartimentul marfă al autoutilitarei pe care o conducea.

În data de 26 septembrie, în jurul orelor 09.30, la P.T.F Nădlac II- Csanadpalota s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, S.F., având vârsta de 31 de ani, care se afla la volanul unei autoutilitare marca Iveco Daily, înmatriculată în România.

- Continuarea după publicitate -

Poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, în urma căruia au depistat, ascunsă în partea din spate a compartimentului marfă, o persoană. În urma verificărilor s-a stabilit că tânărul este nepotul şoferului, cetățean român, în vârstă de 17 ani.

La cercetări, şoferul a declarat faptul că a recurs la această metodă întrucât nu poseda procură din partea părinţilor minorului, stabiliţi în Germania, pentru a-l scoate pe acesta din ţară.

În cauză, poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei celor doi cetăţeni români, iar conform procedurii legale în astfel de cazuri minorul a fost preluat de lucrătorii Centrului de Primire Minori Arad din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Arad, până la venirea părinţilor în ţară.

- Continuarea după publicitate -

De asemenea, şoferul autoutilitarei este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi de complicitate la tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Tânăr român, dorea să treacă frontiera și să ajungă în Germania ascuns în compartimentul marfă al unei autoutilitare. Foto: PRF