luni, 28 noiembrie 2022
Informația fără granițe


Tânăr român mort în Marea Britanie la numai 27 de ani: „O inimă bună a încetat să mai bată, un suflet mare s-a ridicat la cer”

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - miercuri, 9 decembrie 2020 Etichete: , , , , , , ,

În timp ce toți ne pregătim să întâmpinăm  cu bucurie sărbătorile de iarnă, doi părinți români trăiesc cele mai dramatice momente din viața lor. În prag de Crăciun, ei își plâng fiul mort la numai 27 de ani, departe de casă. Marian Condurachi a fost găsit fără viață, în locuința lui din Marea Britanie, iar pentru repatrierea trupului neînsuflețit s-a creat o strângere de fonduri pe Facebook, unde prietenii au scris: „O inimă bună a încetat să mai bată, un suflet mare s-a ridicat la cer lăsând în urmă o nemărginită durere și un gol imens familiei și prietenilor.”

Marian se afla în Marea Britanie de 5 ani și locuia în orașul Worthing. De două zile nu se mai ducea la muncă și colegii, îngrijorați, au mers să vadă ce se întâmplă cu el. Tânărul român a fost găsit fără suflare, viața lui s-a sfârșit probabil în somn, ca urmare a unei afecțiuni medicale despre care încă nu sunt amănunte.

„Era un băiat cuminte și deosebit de inteligent, mi-a fost elev din clasa a IX-a până într-a XII-a, a fost șef de promoție pe liceu. După ce a absolvit cu brio liceul a făcut Facultatea de Geografie, apoi a plecat în Anglia”, ne-a povestit Lenuța Lupan, fosta dirigintă a lui Marian de la Liceul cu program sportiv din Iași.

Un mesaj cutremurător l-a transmis fosta profesoară de limba română a băiatului, Lenuța Andonesei:

„Lui Marian îi plăcea să întrebe: De ce? Cum? În ce chip? Îi plăcea să dezbată situații concrete sau idei generale. Îi plăcea să caute și să primească răspunsuri. Nu accepta o notă sau o decizie fără a fi argumentată. Avea o inteligență vie și personalitate puternică. Pentru toate acestea ne-a fost drag. Ne punem și noi acum întrebările pe care le adresa el la ora de română, dar nu ne va răspunde nimeni. Și-atunci…? Răspundem, cum o făcea și el uneori. Nu e drept! Îți îmbrățișăm amintirea și, să fii sigur, nu te vom uita!”

Mulți părinți români își așteaptă acasă copiii acum, în apropierea sărbătorilor de iarnă. Plecați în lume pentru o viață și un viitor mai bun se întorc pentru fi alături de familie, de cei dragi, pentru a sărbători împreună sfintele sărbători de Crăciun. Undeva, în ținutul moldovenesc al țării noastre, o mamă și un tată copleșiți de durere își așteaptă și ei fiul. Nu-i vor mai putea vorbi, nu le va mai putea răspunde, nu le va mai zâmbi și nu-i va îmbrățișa, dar ei mai au o singură dorință: să-l poată îngropa aproape, să-i poată duce o floare și să-i aprindă la cap o lumânare.

Pentru lungul drum spre casă al lui Marian Condurachi, prietenii au creat pe Facebook strângerea de fonduri „Let’s take Marian home!”

„În aceste clipe atât de grele, familia are nevoie de sprijin financiar pentru a-l aduce pe Marian acasă și a-l comemora așa cum se cuvine.
Haideți să ne unim cu toții în ultima lui călătorie spre casă!”

Trimite acest articol și prietenilor tăi