marți, 18 iunie 2024
Informația fără granițe


Tânără adoptată de mică în străinătate, s-a întors în România să-și cunoască mama biologică, dar a ajuns să-și cunoască viitorul soț

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Blog Din diaspora În evidență Știri - marți, 18 iunie 2024 Etichete: , , ,

Ana Maria Bader, o tânără în vârstă de 24 de ani din Los Angeles, SUA, care a fost adoptată de mică din România, a călătorit aproape 10.000 de kilometri pentru a-și cunoaște familia biologică din România, dar în cele din urmă și-a întâlnit iubirea vieții sale.

Ana Maria și soțul ei.

După ce a absolvit Universitatea de Stat din California, în august 2022, Ana Maria a decis să își caute mama biologică, despre care știa că se află în Ploiești, relatează Daily Mail.

Înainte de plecare, cea mai bună prietenă a sa i-a oferit un card cadou pentru aplicația de dating Tinder, încurajând-o să se distreze în timpul vizitei sale în țara noastră.

Ana Maria a descărcat aplicația, și-a setat locația în București și a început să vorbească cu Kevin, un inginer software în vârstă de 27 de ani.

Cei doi s-au întâlnit pe 8 iulie 2022 și, după o lună, la data de 8 august 2022, s-au căsătorit online, obținând o licență de căsătorie din SUA în timp ce se aflau în România.

Ana Maria Bader și Kevin.

„Am venit pentru prima dată în România și ne-am îndrăgostit instantaneu. A fost atât de rapid, ne-am căsătorit exact o lună mai târziu”, a mărturisit ea.

„A fost foarte greu să-mi întâlnesc familia biologică – a fost incomod și ciudat. Dar a fost frumos să-l cunosc pe Kevin, simt că am găsit în el un adăpost pentru totdeauna. Mă simt în siguranță cu el și suntem extrem de apropiați”, a mai adăugat tânăra.

Ana Maria s-a născut în Ploiești la data de 5 martie 1999, iar mama ei biologică avea doar 17 ani când a născut-o.

A fost adoptată de familia Ketchian din Los Angeles la data de 3 ianuarie 2000. Părinții ei adoptivi, Jack și Mariana Ketchian, emigraseră din România în SUA în 1975.

Ana Maria cu părinții săi adoptivi.

Mariana, care nu putea avea copii, a dorit să adopte un copil român pentru a avea o conexiune culturală.

Deși Ana Maria știa că este adoptată încă de la vârsta de patru ani, dorința de a-și găsi mama biologică a devenit puternică în adolescență.

După ce a absolvit facultatea, tânăra a luat decizia de a călători în România în vara anului 2022 pentru a-și cunoaște rădăcinile.

„În martie 2022, pe măsură ce mă apropiam de finalizarea studiilor, am decis să merg în țara mea natală.

Prietena mea, Michelle, mi-a sugerat să mă distrez și mi-a oferit un cupon pentru Tinder. Pe 24 martie, am început să folosesc aplicația și două zile mai târziu m-am potrivit cu Kevin, care acum este soțul meu”, a povestit tânăra.

După ce a ajuns în România, Ana Maria a stat la Kevin, iar acesta a ajutat-o în căutarea familiei ei biologice.

Deși întâlnirea cu mama ei biologică a fost dezamăgitoare, Ana Maria consideră că a meritat, pentru că și-a cunoscut soțul astfel.

Kevin a dus-o pe Ana Maria la rafinăria de petrol unde lucra bunicul ei și apoi la primăria din Ploiești, unde au aflat informații despre familia ei.

În cele din urmă, tânăra și-a întâlnit unchiul și bunicul, iar ulterior mama biologică. Întâlnirea cu mama ei a fost dificilă însă și a plecat de acolo după mai puțin de o oră.

„I-am spus lui Kevin că vreau să plec, iar el mi-a spus că totul va fi bine și că putem pleca oricând. A fost o dezamăgire, dar aveam nunta cu Kevin de așteptat”, a spus Ana Maria.

După nuntă, cei doi s-au întors în Los Angeles și au început procesul de obținere a unui green card pentru Kevin.

La data de 9 septembrie, Ana Maria s-a mutat în București cu Kevin în așteptarea rezultatului.

Ana Maria și Kevin.

Kevin a declarat: „Ne-am cunoscut pe Tinder – nu căutam nimic anume, dar s-a întâmplat. Ne-am înțeles bine și lucrurile au decurs natural.

A fost mult pentru ea să se îndrăgostească și să zboare 6.000 de mile peste ocean – dar a fost unul dintre momentele importante din viața mea. De îndată ce a venit în România, a părut că a fost destinul la mijloc.”

Astfel, Ana Maria Bader a reușit să îmbine căutarea rădăcinilor sale cu găsirea dragostei adevărate, într-o poveste de viață care a surprins-o și pe ea.