luni, 8 iulie 2024
Informația fără granițe


Tarom, zece zboruri anulate din cauza indisponibilității piloților. „O situație fără precedent”

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Prima pagină Știri - luni, 8 iulie 2024 Etichete: , , ,

Compania aeriană TAROM a anunțat luni, 8 iulie 2024, anularea a 10 zboruri din cauza indisponibilității temporare a membrilor echipajului de zbor. Situația a fost descrisă drept „fără precedent”, după ce inițial au fost anulate doar trei curse către Beirut, Cairo și Amman.

Printre cursele suplimentare anulate se numără și cele către destinații interne și europene precum Iași, Oradea, Istanbul, Budapesta, Frankfurt, Amsterdam și Paris.

TAROM a explicat că anulările au fost necesare deoarece membrii echipajelor s-au declarat „inapți de zbor”, decizii luate în conformitate cu reglementările internaționale de aviație și politicile interne stricte privind siguranța zborurilor. Compania subliniază că aceste măsuri au fost imperative pentru a asigura securitatea și confortul pasagerilor și a echipajului.

„Compania TAROM anunță anularea a zece curse din data de 8 iulie 2024, din cauza indisponibilității temporare a membrilor echipajelor de zbor. Deciziile individuale ale piloților au fost luate în conformitate cu reglementările în vigoare, pentru a asigura securitatea și confortul pasagerilor și a echipajului”, a transmis TAROM.

Zborurile anulate sunt:

  • ROT101/2 Otopeni – Cairo – Otopeni
  • ROT167/8 Otopeni – Beirut – Otopeni
  • ROT187/8 Otopeni – Amman – Otopeni
  • ROT701/2 Otopeni – Iași – Otopeni
  • ROT621/2 Otopeni – Oradea – Otopeni
  • ROT261/2 Otopeni – Istanbul – Otopeni
  • ROT231/2 Otopeni – Budapesta – Otopeni
  • ROT301/2 Otopeni – Frankfurt – Otopeni
  • ROT361/2 Otopeni – Amsterdam – Otopeni
  • ROT381/2 Otopeni – Paris – Otopeni

TAROM a subliniat că echipele sale lucrează neîncetat pentru a găsi soluții și a proteja pasagerii afectați. Departamentele Comercial, Ticketing, Call Center, împreună cu o parte dintre piloți și însoțitorii de zbor, sunt în mobilizare operațională pentru a identifica rerutări sau alte alternative. Compania a alocat deja personal suplimentar pentru aceste activități.

„TAROM regretă disconfortul creat și asigură pasagerii că siguranța acestora este prioritatea noastră absolută. Ne angajăm să oferim alternative convenabile pentru pasagerii afectați de aceste anulări. Echipa noastră de asistență va contacta direct pasagerii pentru a oferi informații detaliate privind reprogramarea zborurilor, rambursările sau alte opțiuni disponibile”, se arată în comunicatul companiei.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a cerut conducerii TAROM să ia măsuri urgente pentru a remedia situația, punând accent pe asigurarea personalului navigant și restructurarea eficientă a companiei. „Am solicitat managementului companiei TAROM să ia urgent măsuri pentru situația actuală. Accentul trebuie pus pe asigurarea personalului navigant și nu pe menținerea în schemă a unor persoane care nu au o contribuție la buna funcționare a TAROM”, a scris Grindeanu pe Facebook.

Pasagerii afectați sunt încurajați să contacteze centrul de suport TAROM pentru informații suplimentare la numerele de telefon: (004) 021 9978, (004) 0800500 131 (TelVerde), (004) 0371 529 000 sau prin email la contact@tarom.ro și rezervari@tarom.ro.