marți, 29 noiembrie 2022
Informația fără granițe


Timpi mari de așteptare pentru camioane la granița cu Ungaria, pe sensul de ieșire. Controale amănunțite în partea ungară

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - joi, 14 ianuarie 2021 Etichete: , , , , , , ,

Timpul de așteptare pentru camioane la ieșirea din țară prin vama Nădlac II ajunge în această dimineață de joi, 14 ianuarie 2021, până la 3 ore conform aplicației TAVRO care preia informațiile din baza de date a Poliției de Frontieră. Situația a fost asemănătoare și ieri când s-au înregistrat cozi de 12 kilometri la același punct de trecere al frontierei.

Imagine din aplicația TAVRO – Timp Așteptare Vamă România

„E o nebunie, mereu este așa în ultimele luni, habar n-am ce se întâmplă în terminal aici, nimeni nu ne ajută. Deja nervii sunt la pământ”, a declarat un șofer citat de Digi24.ro.

Potrivit celor relatate de Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea, „s-au dispus măsuri pentru suplimentarea personalului planificat la efectuarea formalităţilor de frontieră, precum şi a arterelor de control deschise pentru acest tip de mijloace de transport, în funcţie de configuraţia şi capacitatea maximă permisă de infrastructură punctelor de trecere”.

Autoritățile române le recomandă șoferilor de camion să folosească toate punctele de trecere a frontierei deschise tranzitului de mărfuri. La ora actuală (10:10 ora României) situația la vama Nădlac II timpul de așteptare este de 110 minute pentru camioane, în timp ce la vama Nădlac șoferii așteaptă până la 50 de minute.

La punctele de trecere a frontierei  Turnu și Jimbolia, în schimb, timpul de așteptare este de numai 10 minute pentru tranzitul de mărfuri.

Trimite acest articol și prietenilor tăi