duminică, 29 ianuarie 2023
Informația fără granițe


Trafic de persoane, de minori și proxenetism în cinci țări europene. Patru români reținuți de poliție

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Din România Știri - miercuri, 10 februarie 2021 Etichete: , , , , , ,

O grupare infracțională organizată, care se ocupa cu trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism pe teritoriul a cinci țări europene, a fost destructurată recent de către polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Galați. În urma cercetărilor efectuate, patru indivizi au fost reținuți pentru 24 de ore, informează Poliția Română printr-un comunicat de presă.

„La data de 9 februarie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați și procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galați au efectuat opt percheziții domiciliare, în Galați și Brăila, la locuințele unor persoane bănuite de trafic de minori, trafic de persoane și proxenetism. Totodată, au fost puse în executare 20 de mandate de aducere”, se arată în comunicat.

Ancheta a scos la iveală faptul că patru dintre membrii grupării ar fi responsabili de exploatarea a mai multor tinere, atât minore cât și majore, pe care le obligau să se prostitueze în Spania, Olanda, Germania, Belgia și Irlanda. Victimele au fost exploatate timp de mai bine de șapte ani, mai exact din august 2013 și până în februarie 2021.

„Cei în cauză ar fi recrutat victimele prin metoda „Loverboy”, iar, prin constrângere psihică şi fizică, menținere în eroare și șantaj emoțional, supraveghere și îngrădirea libertății de mișcare, le-ar fi exploatat sexual, beneficiind de sumele de bani obținute de acestea (aproximativ 350.000 de euro). În urma perchezițiilor, au fost ridicate documente, telefoane, bijuterii și ceasuri de lux, precum și 2.500 de euro. Patru bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentați Tribunalului Galați, cu propunere de arestare preventivă”, au mai precizat polițiștii români.