luni, 29 mai 2023
Informația fără granițe


Aglomeraţie la intrarea în ţară. Recomandările Poliției de Frontieră Române

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din România În evidență Informații utile Prima pagină Știri - duminică, 1 august 2021 Etichete: , , , , , , , , ,

În mai multe puncte de trecere a frontierei de la graniţa de vest a României s-a înregistrat în ultimele ore trafic intens la intrarea în ţară, pe benzile dedicate autovehiculelor, informează Poliția de Frontieră Română. Se recomandă folosirea tuturor punctelor de frontieră deschise în regim internaţional.

La granița cu Ungaria, cele mai tranzitate puncte sunt:

  • P.T.F. Nădlac II (se lucrează pe 10 artere și 2 statii mobile pe sensul de intrare, 6 artere pe cel de ieșire),
  • P.T.F. Borş (se lucrează pe 4 artere pe sensul de intrare, 4 artere pe cel de ieșire)
  • P.T.F. Petea (se lucrează pe 5 artere pe sensul de intrare, 4 artere pe cel de ieșire), iar la granița cu Bulgaria traficul cel mai intens este prin P.T.F. Giurgiu (se lucrează pe 4 artere pe sensul de intrare, 7 artere pe cel de ieșire).

Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 59.500 de persoane şi 22.000 de mijloace de transport (3.500 automarfare), din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 30.600 de persoane cu 11.600 mijloace de transport și 2.300 automarfare.

La graniţa cu Ungaria sunt operaţionale 12 puncte de trecere a frontierei după cum urmează:

  • pe raza jud. Arad: P.T.F. Nădlac, P.T.F. Nădlac II, P.T.F. Turnu, P.T.F. Vărşand;
  • pe raza jud. Bihor: P.T.F. Salonta, P.T.F. Borş, P.T.F. Borş II, P.T.F. Valea lui Mihai, P.T.F. Săcuieni
  • pe raza jud. Satu Mare: P.T.F. Urziceni, P.T.F. Petea;
  • pe raza jud. Timiş: P.T.F. Cenad.

Se recomandă cetăţenilor români şi străini care tranzitează frontiera națională în această perioadă să folosească toate punctele de frontieră deschise în regim internaţional și să se informeze cu privire la condiţiile de călătorie în statele de destinaţie şi în cele tranzitate.

DISTRIBUIE