miercuri, 22 martie 2023
Informația fără granițe


Trafic scăzut cu peste 90 % la punctele de trecere a frontierei. Procedura pentru cetățenii care intră în România

Scris de: Daniela Stoica , înv Din România Informații utile Știri - duminică, 3 mai 2020 Etichete: , , , , ,

Poliția de Frontieră Română informează că în aceste zile se constată o scădere semnificativă a tranzitului de persoane și turisme, cu peste 90% față de perioada similară a anului 2019, dar se menține relativ constant tranzitul mijloacelor de transport marfă, , se arată într-un comunicat sosit pe adresa redacției noastre.

În zilele de 1 și 2 mai, prin punctele de frontieră române au efectuat formalitățile de control aproximativ 40.300 persoane, cetățeni români și străini şi peste 25.900 mijloace de transport, dintre care peste 21.200 automarfare. Pe sensul de intrare au fost aproximativ 20.200 persoane cu 13.700 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 20.100 persoane cu 12.200 mijloace de transport.

Cea mai tranzitată frontieră este în continuare frontiera comună cu Ungaria

La frontiera cu Ungaria, în același interval de timp, au intrat în țară aproximativ 14.000 de persoane cu peste 9.300 mijloace de transport, din care peste 7.400 automarfare.

În prezent, prin punctele de frontieră se constată o scădere semnificativă a tranzitului de persoane și turisme, cu peste 90% față perioada similară a anului 2019, când au efectuat formalitățile de frontieră peste 413.000 persoane. În acelaşi timp se menține relativ constant tranzitul mijloacelor de transport marfă.

Formalitățile la frontieră pentru cetățenii care sosesc din străinătate

În această perioadă, formalitățile de frontieră au urmat aceeași procedură în sensul că, pe lângă controlul specific la intrarea în țară, persoanele sunt preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea controlului epidemiologic.

După încheierea formalităților și stabilirea măsurile dispuse de către personalul medical aflat în punct, mașinile sunt preluate de către echipaje de poliție şi jandarmi pentru a fi conduse spre locațiile stabilite pentru carantinare sau pentru autoizolare.