luni, 11 decembrie 2023
Informația fără granițe


Traficul de pasageri pe aeroporturile din România a crescut cu 8% în prima jumătate a anului 2019

Scris de: Daniela Stoica , înv Din România Știri - miercuri, 28 august 2019 Etichete: , , , , ,

Traficul de pasageri de pe cele 17 aeroporturi din România a urcat în prima jumătate a anului 2019 la 10,7 milioane de oameni, în creștere cu aproape 8% față de perioada similară a anului precedent, arată datele de la Asociația Aeroporturilor din România. Aeroporturile din Sibiu și Iași au consemnat cele mai mari creșteri, de 31,5%, respectiv 16,8%.

Aeroportul din Iaşi merge cu paşi rapizi spre poziţia a treia de pe podium, în condiţiile în care terminalul din Timişoara continuă să piardă din clienţi. Aeroportul din Iaşi a ajuns în primul semestru la 617.000 de pasageri, iar cel din Timişoara este la circa 100.000 de pasageri distanţă. Aeroporturile din provincie au început să atragă tot mai mulţi pasageri în ultimii ani, odată cu extinderea companiilor low-cost, menționează Ziarul Financiar.

- Continuarea după publicitate -

La sfârșitul anului 2018, Aeroportul Otopeni se situa pe primul loc la numărul de pasageri, urmat de aeroporturile din Cluj, Timișoara, Iași și Sibiu.

David Ciceo, președintele Asociației Aeroporturilor din România și directorul general al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj a vorbit în cadrul unei ședințe a Asociației Aeroporturilor din România despre dezvoltarea infrastructurii aeroportuare având în vedere evoluția traficului de pasageri. El a precizat că estimările pentru următorii 15 ani arată că traficul de pasageri în România se va dubla. În semestrul I 2019, pe cele 17 aeroporturi din țară s-au înregistrat 10.729.755 pasageri, cu 8% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut. Totodată, David Ciceo a subliniat și importanța dezvoltării traficului de marfă pe aeroporturile din România, lucru care va contribui semnificativ la creșterea economică.