sâmbătă, 2 decembrie 2023
Informația fără granițe


Tragic accident de muncă pentru un român în Spania. Un utilaj agricol s-a răsturnat peste el

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din diaspora Știri - sâmbătă, 23 septembrie 2023 Etichete: , , , , , ,

Un tânăr român, în vârstă de 29 de ani și plecat la muncă în Spania, a murit într-un accident de muncă petrecut miercuri, 20 septembrie 2023, la o fermă agricolă din Esplús, comunitatea autonomă Aragon.

Conform celor relatate de publicația spaniolă El Caso, tragedia a avut loc în jurul orei 15:30, în timp ce victima participa la recoltarea migdalelor.

Conaționalul nostru, care era rezident în localitatea Mollerussa, provincia Lleida din comunitatea autonomă Catalonia, conducea un utilaj agricol care s-a răsturnat, iar tânărul român a rămas prins dedesubt și corpul său a fost strivit de vechiul.

Colegii săi au încercat să îl salveze cu ajutorul unei alte macarale, dar, din nefericire, nu s-a mai putut face nimic pentru a împiedica decesul.

La fața locului au intervenit agenții de la Garda Civilă și pompierii din cadrul Diputación de Huesca, mai precizează sursa citată.

- Continuarea după publicitate -

Conform declarațiilor emise de Inspectoratul pentru Muncă și Securitate Socială, care a inițiat o investigație a evenimentului, accidentul a survenit în timp ce muncitorul român făcea o manevră de mers înapoi cu utilajul.

Una dintre roțile din spate a atins marginea câmpului, determinând utilajul să se rostogolească. Muncitorul român a fost aruncat în afara utilajului, dar vehiculul a căzut peste el, provocându-i răni fatale.

Aceasta este a 25-a persoană care a decedat anul acesta în Aragón într-un accident de muncă, nouă dintre acestea fiind în provincia Huesca.

Referitor la întregul teritoriu spaniol, numărul de decese cauzate de accidente de muncă în 2023 este de 406, cu mai puțin de 50% comparativ cu anul anterior.

DISTRIBUIE