fbpx
marți, 4 octombrie 2022
Informația fără granițe


Transformarea incredibilă a unui șofer român de camion din UK: a slăbit de la 184 de kg la 88 de kg în numai un an de zile

Scris de: Mircea Iordache , înv Articole corelate Din diaspora Fără categorie Știri - sâmbătă, 21 mai 2022 Etichete: , , , , , , ,

Vlad Tudose, un șofer de camion de naționalitate română în vârstă de 33 de ani, rezident în orașul Coventry (West Midlands) din Marea Britanie și care obișnuia să mănânce 10.000 de calorii în fiecare zi, a pierdut aproape jumătate din greutatea corporală într-un an, după ce s-a alăturat unei echipe speciale de fotbal care are ca obiectiv arderea grăsimilor la bărbații supraponderali. Românul ajunsese la greutatea de 184 de kilograme, după ani de alimentație nesănătoasă.

„M-am mutat în Marea Britanie cu prietena mea și cu cel mai bun prieten al meu, dar, după șapte ani, a trebuit să ne despărțim. Nu aveam grijă de mine și eram într-o stare negativă, doar datorită propriei mele neglijențe. Sincer, am avut lipsă de încredere și de grijă de mine”, a declarat Vlad pentru Coventry Telegraph.

Înainte ca Vlad să se mute din România în Marea Britanie în 2010, la 20 de ani, pentru a studia Drept și Studii Internaționale la Universitatea din Coventry, el a fost un sportiv „în formă și activ”, care și-a împărțit timpul între terenurile de fotbal și de rugby și cântărea puțin peste 71 de kilograme.

Din păcate, totul s-a schimbat când Vlad s-a mutat în Coventry și a început să mănânce produse fast-food la pachet și să urmărească emisiuni TV în weekend.

El a recunoscut că dependența de mâncarea nesănătoasă a început să capete consistență de-a lungul anilor, iar mesele sale sănătoase au devenit istorie din cauza puilor prăjiți, burgerilor și băuturilor carbogazoase.

De asemenea, a devenit un client fidel al magazinului local de chipsuri. Într-o zi obișnuită, Vlad consuma trei cornuri umplute cu ciocolată la micul dejun, gusta mai multă ciocolată pe tot parcursul zilei și punea deoparte un burger, chipsuri și aripioare crocante de pui pentru cină.

„Obișnuiam să am o gamă variată de pofte. Aș fi mâncat orice fel de mâncare fast-food. Burgeri, chipsuri, pizza, orice se putea putea mânca. Luam cel puțin o mâncare la pachet pe zi, dar erau trei articole diferite, plus un desert și o băutură mare. Apoi gustam multă ciocolată, stropită cu multe băuturi carbogazoase. Astfel, am continuat să iau în greutate”, a mai povestit românul nostru.

Înainte de a slăbi, Vlad ajungea să mănânce până la  10.000 de calorii zilnic:

  • Mic dejun: Două cafele, trei croissante cu umplutură de ciocolată;
  • Gustări: ciocolată, băuturi carbogazoase și energizante;
  • Prânz: de obicei omis;
  • Cina: burger de pui, chipsuri, cheeseburger, chipsuri cu brânză, 12 aripioare de pui, trei băuturi gazoase și înghețată Ben și Jerry.

După câțiva ani împreună, Vlad a spus că iubita lui a luat decizia de a rupe relația, ceea ce l-a făcut să mănânce și mai mult.

El a mărturisit: „Comandam mâncare la pachet de trei ori pe zi. Închideam telefonul și puneam șase filme la rând sau mă uitam la câteva seriale. M-am despărțit de iubita mea pentru că nu mai suporta. Nici măcar nu mă puteam uita la mine. Nu aveam o oglindă, așa că nu prea știam cât de rău arăt.”

„Purtam pantaloni supraelastici, de aceea habar n-aveam că devin tot mai mare. Mă lăsam pradă neglijenței și nu îmi dădeam seama cât de rea a devenit situația. Dar prietena mea nu m-a părăsit din cauza greutății mele, a plecat din cauza felului în care devenisem și cât de puțin îmi păsa de propria persoană. Acesta a fost un moment neplăcut pentru mine”, a mai adăugat Vlad.

Dar până în 2012, purtând talie de 122 de centimetri și bluze XXXXXL, și-a dat seama că trebuie să schimbe ceva. Vlad a încercat fel de fel de cure de slăbire, prin diferite diete, dar de fiecare dată a eșuat și a ajuns să ia și mai mult în greutate.

Vlad Tudose în anul 2012. Foto: coventrytelegraph.net

Când a atins cea mai mare greutate, de 184 de kilograme, Vlad nu a mai putut urca scările pe picioarele sale. Și-a amintit de un incident umilitor când a chemat o ambulanță din cauza unor probleme la genunchi, dar a fost nevoit să coboare scările, deoarece era „prea greu” pentru a fi transportat de paramedici.

Șocat și jenat de starea în care se afla, el a mărturisit: „A fost cu adevărat groaznic. Mă simțeam de parcă trăiam fiecare zi într-un coșmar. Nu mai puteam să fac lucruri pe care le făceau alții, nici măcar nu mai puteam să urc câteva scări. Am avut probleme cu genunchii și eram la primul etaj când a trebuit să chem o ambulanță dar eram prea greu pentru ca paramedicii să mă poarte.”

Vlad la aproape 190 de kg, în 2012. Foto: coventrytelegraph.net

„A trebuit să cobor scările până la ambulanță. Eram atât de jenat și mă luptam cu depresia și anxietatea”, a mai spus românul nostru.

Totul s-a schimbat în iunie, anul trecut, când a văzut o reclamă cu echipa locală de fotbal MAN v FAT. El s-a alăturat atracției din Coventry și a slăbit până la o greutate medie de 90 de kilograme, despre care spunea că i-a dat impuls, adăugând: „Mă simțeam mândru de mine.”

Vlad a crezut că liga, lansată în 2015 ca o inițiativă de a ajuta bărbații să slăbească, este cea mai bună șansă a lui de a duce o viață sănătoasă și s-a avântat în joc.

„A fost și continuă să fie un angajament major în viața mea, dar știam că este ceva ce trebuie să fac. Mi-am promis că nu voi mai avea niciodată 190 de kilograme. Eram supărat pe mine însumi și trebuia să fac o schimbare permanentă”, a mai spus tânărul.

Vlad Tudose în prezent, la 88 de kg. Foto: coventrytelegraph.net

Ulterior, Vlad și-a rezervat zilele de marți libere, pentru a putea juca împreună cu echipa sa. Meciurile încep cu o cântărire și pentru fiecare membru al echipei care a slăbit vizibil, se adaugă 0,5 goluri la scorul final. De asemenea, a început să mănânce mai sănătos și a renunțat la mâncarea de tip fast-food pentru salate și carne la grătar, reducându-și aportul zilnic de calorii de la 10.000 la 2.100.

„A doua zi, am aruncat toată mâncarea nesănătoasă din casa mea. Am început să am două-trei mese pe zi, alimente precum pește și legume la grătar. A fi cu un grup de oameni susținători în echipa de fotbal a fost incredibil. Eram atât de des în punctul de a renunța, când simțeam nevoia de a mânca în exces, dar începeam să mă gândesc la echipă și nu voiam să-i dezamăgesc. De câte ori aveam momente de slăbiciune în care voiam să comand o mâncare la pachet, mă gândeam la ei. Îmi spuneam: «Dacă nu pot să o fac pentru mine, o voi face pentru ei»”, a mai povestit el.

De când s-a alăturat echipei și a făcut plimbări zilnice de dimineață, Vlad cântărește acum 88 de kilograme, dar mai are ceva de făcut înainte de a-și atinge greutatea propusă de 74 de kilograme. După ce a slăbit, Vlad a reușit să-și cumpere haine de mărime medie în magazinele de pe stradă, în loc să caute pe internet articole de îmbrăcăminte de mărime „plus-size”, pentru a-și ascunde forma.

Dieta acum (2.100 de calorii):

  • Mic dejun: omletă din trei ouă pe pâine prăjită, avocado și fructe;
  • Gustare: ciocolată neagră și prăjituri de orez;
  • Prânz: pui la grătar, orez și salată;
  • Cina: carne de vită la grătar și o salată mare.

„A fost o schimbare majoră în viața mea. Până și familia mea crede că sunt complet de nerecunoscut. Și este atât de ușor acum. Este doar stilul meu de viață. Așa trăiesc. Chiar și când abia mă trezesc, am energie și sunt activ. Sănătatea mea mintală este grozavă și toți colegii îmi spun că sunt o altă persoană. Și eu mă simt ca o persoană complet diferită și am o viață complet diferită”, a mai spus românul din Marea Britanie.

„Am ținut atât de multe diete înainte și am făcut atât de multe greșeli, dar au fost de fapt momente pozitive, deoarece m-au adus aici. Aș recomanda oricui să facă asta”, a conchis el.

Susține publicația noastră

Trimite acest articol și prietenilor tăi