fbpx
vineri, 7 octombrie 2022
Informația fără granițe


Trei proxeneți români au fost arestați în Austria. Polițiștii au găsit în locuințele lor zeci de mii de euro

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din diaspora Știri - miercuri, 2 iunie 2021 Etichete: , , ,

Doi bărbați și o femeie din Austria, toți de cetățenie română, au fost arestați luni, 31 mai 2021, fiind suspectați de trafic de persoane.

Polițiștii austrieci spun că persoanele arestate au exploatat pentru prostituție cel puțin 24 de femei, majoritatea din Republica Moldova, conform publicației locale Salzburg24.

Cei trei cetățeni români au fost arestați în urma a opt percheziții domiciliare efectuate în landul Tirol și la Viena.

Ambii bărbați, în vârstă de 37 și 31 de ani, au fost arestați pe teritoriul landului Tirol, în timp ce femeia, în vârstă de 42 de ani, a fost pusă sub arest în capitala Austriei.

În urma perchezițiilor efectuate, polițiștii austrieci au găsit mai multe dovezi care indicau că  suspecții conduceau, împreună cu alte trei persoane din România, o rețea de proxeneți cu scopul de a câștiga bani.

Anchetatorii au găsit în locuințele presupușilor infractori și diferite sume de bani care se ridică la o valoare totală de zeci de mii de euro.

Cei trei arestați se află acum în custodia poliției austriece, urmând să fie interogați de Parchetul din Inssbruck, mai precizează sursa citată.

Cinci dintre victimele proxeneților au fost audiate până la această oră, iar trei dintre ele au decis să intre în programul de protecție a victimelor.

Susține publicația noastră

Trimite acest articol și prietenilor tăi