vineri, 8 decembrie 2023
Informația fără granițe


Trei români au fost expulzați din Italia, 5 ani nu mai au voie să intre pe teritoriul acestei țări

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - sâmbătă, 18 ianuarie 2020 Etichete: , , ,

Trei cetățeni români au primit ordin de expulzare din Italia și au fost însoțiți la graniță de agenții de poliție din Trieste. Cei trei s-au dovedit a fi autorii mai multor înșelătorii în zona de nord a acestei țări, îndeosebi prin metoda „restul”, relatează Il Gazzettino.

Cei trei cetățeni români, în vârstă de 25, 36 de ani și respectiv, 49 de ani, au fost scoși de pe teritoriul național italian, însoțiți de polițiști la granița italo-slovenă. Ordinul de expulzare a fost semnat de chestorul din Pordenone, Marco Odorisio, întrucât românii au fost găsiți responsabili de mai multe escrocherii, iar măsurile legale împotriva lor au fost validate de Tribunalul din Trieste. Cei trei nu se vor mai putea întoarce în Italia timp de cinci ani. Ei au fost depistați într-un hotel din Pordenone, după ce erau dați în urmărire ca fiind persoane care comit înșelăciuni cu metoda „restul”.

- Continuarea după publicitate -

Prin această stratagemă, „clientul” cumpără un produs de 1 sau 2 euro, îi arată vânzătorului o bancnotă de 50 sau 100 de euro, apoi o ascunde, dar pretinde că a plătit deja și cere restul. În acel moment, un complice se apropie și susține înșelătoria luând pe furiș bancnota și ieșind din magazin pentru a nu fi găsită asupra primului escroc.

Însoțiți la sediul poliției pentru investigații, s-a constatat că cei trei aveau precedente pentru escrocherii comise în diferite regiuni din Italia de Nord. Pentru activitatea lor ilegală erau deja emise ordine de interdicție în localitățile Lucca, Cecina, Castelnuovo Garfagnana și Siena din regiunea Toscana, Levanto și Savona în Liguria, Cortemilia din Piemonte și Guidizzolo, în Lombardia.

De această dată însă, interdicția pe durata celor 5 ani reprezintă întreg teritoriul italian.

- Continuarea după publicitate -