fbpx
vineri, 7 octombrie 2022
Informația fără granițe


Un avion al companiei Tarom care zbura pe ruta București-Madrid a fost întors de urgență și a aterizat pe cel mai apropiat aeroport

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Din România Știri - joi, 21 ianuarie 2021 Etichete: , , , , , ,

O cursă București-Madrid a companiei TAROM a fost întoarsă de urgență pe cel mai apropiat aeroport, joi, 21 ianuarie, după ce unei persoane de la bordul aeronavei i s-a făcut rău în timpul zborului și a leșinat. Avionul se afla deasupra Serbiei la momentul respectiv și pilotul a decis să aterizeze pe aeroportul din Timișoara, care era cel mai apropiat, deși nava părăsise deja spațiul aerian al României.

Redăm mai jos comunicatul oficial al companiei aeriene Tarom:

„Vă informăm faptul că în cursul zilei de astăzi, joi, 21 ianuarie 2021, zborul programat București OTP – Madrid MAD, RO415, 183 de pasageri, va avea o întârziere de aproximativ 4 ore.

Aeronava Boeing 737-800NG YR-BGK a decolat la ora programată, însă la scurt timp după a fost identificată o problemă medicală la bord, un pasager manifestând stări de rău și pierderea cunoștinței. În acest sens, pentru siguranța pasagerilor și în conformitate cu reglementările în vigoare, echipajul a luat decizia aterizării pe aeroportul Timișoara TSR. După aterizarea la Timișoara, pasagerul a fost preluat de către angajații Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare, în vederea transportării către cea mai apropiată Unitate de Primiri Urgențe.

Detalii suplimentare:

– toți pasagerii zborului RO415 au prezentat un test negativ RT-PCR la îmbarcare (inclusiv pasagerul menționat);
– aeronava TAROM părăsise spațiul aerian al României când echipajul a luat decizia aterizării la Timișoara;
– echipajul de cabină s-a asigurat pe toată durata zborului că toți pasagerii poartă regulamentar masca de protecție, acoperind gura și nasul;
– pasagerului TAROM menționat i s-a administrat măsurile de prim ajutor de către echipajul de cabină;
– TAROM a dispus notificarea reprezentanților Direcției de Sănătate Publică, ca măsură suplimentară de protecție, pentru a proceda la dezinfecția aeronavei. Pasagerii zborului RO415 au fost debarcați pentru ca aceste măsuri de siguranță să fie aplicate, urmând ca după finalizarea dezinfecției aeronavei pasagerii să fie îmbarcați în vederea decolării și continuării zborului către Madrid MAD.

Compania TAROM își cere scuze pentru disconfortul creat pasagerilor zborului RO415 și vă asigură în continuare că siguranța primează pentru noi!
Vă mulțumim!”

Susține publicația noastră

Trimite acest articol și prietenilor tăi