sâmbătă, 24 februarie 2024
Informația fără granițe


Un avion Wizz Air care a decolat din România spre Germania a fost întors la sol după ce o pasăre a intrat la motor

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din România Știri - vineri, 28 februarie 2020 Etichete: , , , , , , , , , ,

Un avion al companiei aeriene Wizz Air a fost nevoit să se întoarcă vineri, 28 februarie 2020, pe pista de unde tocmai decolase după ce a suferit un incident în zbor, la scurt timp după ce s-a ridicat de la sol. Avionul se îndrepta spre o localitate din Germania.

Potrivit Agerpres citată de Știrile Pro TV, avionul a decolat de pe pista Aeroportului Internațional Sibiu și urma să zboare spre aeroportul german Frankfurt Hahn, dar la scurt timp după ridicarea de la sol o pasăre a intrat într-unul din motoarele aeronavei. Căpitanul a decis atunci să întoarcă avionul din zbor și a cerut turnului de control permisiunea să aterizeze pe aeroportul de pe care tocmai decolase pentru a nu pune în pericol viața pasagerilor.

„O aeronavă Wizz Air cu destinaţia Sibiu – Frankfurt Hahn (ora decolare 13:06) a revenit la sol la scurt timp după decolare datorită unui eveniment de tip birdstrike. Aeronava a aterizat, fără incidente, pe Aeroportul Sibiu. Toţi pasagerii au fost debarcaţi conform procedurilor şi sunt în siguranţă”, a explicat Alexandra Păcurar, purtătorul de cuvânt al aeroportului sibian.

Conform celor relatate de Păcurar, „compania efectuează zboruri la aeroportul sibian cu aeronave de tip A320 cu o capacitate de 180 locuri.”