duminică, 1 octombrie 2023
Informația fără granițe


Un bărbat a murit intoxicat în Ajunul Anului Nou după ce televizorul său a luat foc

Scris de: Mihai Diaconu , înv Fără categorie - sâmbătă, 4 ianuarie 2020

Tragedia s-a petrecut în seara zilei de 31 decembrie 2020 după ce un televizor a făcut un scurtcircuit și a luat foc în locuința unui bărbat dintr-o mică localitate din Franța. Potrivit anchetatorilor, citați de ziarul France Bleu, victima ar fi murit în urma unei intoxicații provocată de fumul care a ieșit din televizor.

Câteva persoane care locuiesc într-o clădire de pe Chemin de Chaingy din localitatea Saint-Jean-de-la-Ruelle de lângă Orléans, în departamentul Loreit din Centrul Franței, au solicitat intervenția pompierilor în jurul orei 18:30, în Ajunul Anului Nou. Aceștia s-au plâns pompierilor că simțeau prezența unui „miros puternic suspect” în clădire.

Ajunși la fața locului, pompierii au identificat mirosul ca provenind dintr-un apartament situat la primul etaj al clădirii și când au pătruns în locuință, au găsit trupul neînsuflețit al proprietarului întins pe podea, în sufragerie. Primele investigații efectuate apoi de pompieri și polițiști indică faptul că televizorul din locuința bărbatului ar fi luat foc în acea seară, probabil din cauza unui scurtcircuit, iar fumul toxic emanat de acesta ar fi dus la decesul bărbatului.

Lângă televizor, pompierii au găsit și un furtun de grădină despre care se presupune că victima l-ar fi folosit pentru a stinge flăcările, fără a ține cont însă că fumul emanat i-ar putea provoca decesul. Potrivit sursei citate, alți cinci vecini, trei adulți și doi copii, au suferit ușoare din aceeași cauză.

Procurorul de serviciu de la Parchetul Orléans a vizitat locul tragediei în seara de Revelion, precum și un viceprimar din Saint-Jean-de-la-Ruelle. Poliția a deschis o anchetă și a fost solicitată, de asemenea, autopsia asupra cadavrului pentru a stabili cu exactitate cauza decesului.

DISTRIBUIE