luni, 29 mai 2023
Informația fără granițe


Un jurnalist din România sare în apărarea celor din diaspora: Bine ați revenit în țară, dragi români!

Scris de: Daniela Stoica , înv Din România Prima pagină Știri - marți, 17 martie 2020 Etichete: , , , , , , ,

Întoarcerea în țară a românilor din diaspora, și în special al celor din Italia, a provocat multă indignare în rândurile celor de acasă. Mulți au considerat că românii din străinătate ar fi trebuit să rămână în țările unde se aflau și unde, din nefericire, s-au înregistrate focare de infecție cu coronavirus. Prin întoarcerea lor au reprezentat un pericol pentru rude, prieteni și pentru toți cei cu care inevitabil au intrat în contact. Dar nu toți sunt de aceeași părere, unii consideră că în urma crizei provocată de răspândirea infecției cu Covid-19, românii care și-au pierdut locurile de muncă nu aveau altă soluție decât întoarcerea acasă. De aceeași părere este și jurnalistul Virgil Burlă, care a sărit în apărarea românilor din străinătate scriind pe pagina lui de Facebook:

«Citesc tot mai multe atacuri din partea unor iresponsabili asupra românilor care se întorc acasă din Europa. Voi ce ați fi făcut dacă erați în locul lor, patrioților de carton? Ce ați fi făcut dacă, lucrând „la negru” se închidea șantierul cenușiu de azi pe mâine? Fără asigurare medicală, fără bani de chirie și mâncare, fără speranța de a găsi altceva de lucru, ce ați fi făcut? Fix la fel ați fi procedat, ipocriților care trăiți din bani publici de 30 de ani și acum îi huliți pe cei care revin.

Nevoiți să părăsească o țară paralizată care a băltit zeci de ani, îi acuzați acum că și-au căutat fericirea pe alte meleaguri? La granițe sunt priviți ca niște ciumați, vecinii se uită urât la ei, îi urăsc. Oficial, le e teamă să nu-i îmbolnăvească, ei fiind sănătoși tun. Neoficial, îi urăsc că au avut curajul să plece și nu au rămas în sat să mănânce „salam cu soia” și să voteze PSD-ul.

Voi ați învățat să vă descurcați singuri și să trăiți liber, nu vă plâng de milă. Ați reușit o dată, veți reuși și a doua oară. Mi-e milă de cei care au pierdut ocazia să tacă.
Bine ați revenit dragi români, vă primesc cu brațele larg deschise, pentru că avem mare nevoie de voi.»

DISTRIBUIE