fbpx
joi, 30 iunie 2022
Informația fără granițe


Un microbuz românesc a ars în întregime pe o autostradă din Germania

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - joi, 7 ianuarie 2021 Etichete: , , , , ,

Un microbuz înmatriculat în România a luat foc și a ars complet pe o autostradă din Germania în seara zilei de miercuri, 6 ianuarie 2021, informează publicația germană Sächsische.de. Din fericire, șoferul și o altă persoană care se aflau la bordul autovehiculului la momentul izbucnirii incendiului au scăpat nevătămați.

Potrivit sursei citate, incidentul s-a petrecut pe autostrada A17 din Germania, lângă Börnersdorf-Breitenau, iar microbuzul, un Ford Transit care tracta și o platformă pe care era încărcat un autoturism Audi, se îndrepta spre Praga. În timp ce se afla între localitățile Bad Gottleuba și Petrovice, imediat după ce a ieșit din tunelul Harthetunnel, microbuzul a luat foc din senin, iar șoferul a tras pe dreapta imediat.

Atât conducătorul autovehiculului, cât și pasagerul din dreapta, au reușit să scape nevătămați și au decuplat repede și platforma pentru a evita ca flăcările să ajungă la autoturismul Audi de pe aceasta. Microbuzul, în schimb, a fost mistuit complet de flăcări care, într-un final, au fost stinse de pompierii din Petrovice interveniți primii la fața locului.

- Continuarea articolului după publicitate -
Microbuzul românesc care a luat foc în Germania. Foto: © Marko Förster/saechsische.de

Autostrada A17 a fost complet închisă timp de mai bine de o oră, mai precizează sursa citată, iar în jurul orei 19:00 traficul a fost ghidat pe o singură bandă, cea din stânga. Poliția germană investighează acum cauza incendiului, care din primele investigații reiese că ar fi fost provocat de o defecțiune tehnică.

Susține publicația noastră

Trimite acest articol și prietenilor tăi