duminică, 2 aprilie 2023
Informația fără granițe


Un primar din Italia adună jucării pentru un copil român nevoit să stea în carantină după ce a fost depistat cu Covid-19

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Fără categorie Știri - luni, 7 septembrie 2020 Etichete: , , , , , , , , ,

Membrii unei familii de români din Ribera, provincia Agrigento (Sicilia), au fost depistați pozitiv la testul pentru Covid-19. Cei trei, mama, tata și copilul, s-au întors de puține zile din România, unde și-au petrecut vacanța. Primarul localității a făcut un anunț în care a prezentat cazul familiei de români, la care a adăugat rugămintea ca toți cei care doresc și au posibilitatea, să doneze jucării pentru copilul român nevoit să stea în carantină la domiciliu, nu se știe pentru cât timp: „Micuțul nu prea are cu ce-și petrece timpul, de aceea are nevoie de solidaritatea noastră”, a transmis edilul citat de Corriere di Sciacca.

Într-un prim comunicat primarul localității, Carmelo Pace, anunța:

„Am fost informat de ASP (Azienda Sanitaria Provinciale) că pe teritoriul localității noastre au fost depistate trei persoane cu Covid-19. Este vorba despre o întreagă familie (tată, mamă și fiu) de origine română care s-a întors la Ribera de câteva zile, după ce și-a petrecut vacanța în România. Încă de la sosirea lor în Italia cei trei au intrat în izolare la domiciliu și nu au mai avut niciun contact cu alte persoane. Ei se află în continuare acasă și sunt sub supravegherea medicului lor de familie. Recomand tuturor cetățenilor să respecte măsurile de prevenție: cele de igienă personală și de distanțare.”

În ultimele ore, presa italiană a publicat un nou comunicat al primarului localității Ribera, prin care acesta face un apel la comunitate de a dărui copilului român jucării, pentru a-și putea petrece într-un mod cât mai plăcut perioada de carantină. Pe lângă acest apel, primarul mai informează că, între timp, mama copilului a fost internată la spitalul din Palermo:

„Sunt necesare jucării pentru copilul de origine română care a fost depistat pozitiv la Covid 19 după ce s-a întors din România. Mama a fost internată în spital la Palermo, iar tatăl și fiul sunt acasă, în izolare. Micuțul nu prea are cu ce-și petrece timpul și de aici necesitatea unui act de solidaritate din partea noastră. Oricine dorește poate oferi jucării sau alte obiecte de petrecere a timpului liber. Cei interesați pot contacta Poliția municipală din Ribera”.