fbpx
marți, 27 septembrie 2022
Informația fără granițe


Un român beat și la bustul gol se plimba gratis prin Germania cățărat în spatele unui autocar

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - vineri, 28 august 2020 Etichete: , , ,

Un bărbat român, în vârstă de 28 de ani și aflat sub influența alcoolului, a decis să călătorească gratis prin Germania cățărat pe suportul de biciclete al unui autocar al companiei Flixbus. Într-un final, un șofer care circula în spatele autocarului a decis să intervină și l-a atenționat pe șoferul mijlocului de transport că are un pasager clandestin.

Inițial știrea a apărut în presa germană, în data de 20 august 2020, dar nu era specificată naționalitatea individului. Câteva zile mai târziu, a apărut și în presa belgiană, mai exact în publicația Het Laatste Nieuws, care scria că este vorba despre un cetățean român. Ulterioare verificări din partea redacției noastre au scos la iveală faptul că imaginea cu bărbatul român care călătorea pe suportul pentru biciclete al autovehiculului a fost publicată, tot pe data de 20 august, și pe pagina oficială de Facebook a Poliției din Berlin, dar nici acolo nu era specificată naționalitatea.

„Călător fără bilet, ieri, pe A100 (autostradă – n.r.)”, scria în postarea Poliției din Berlin de pe rețeaua de socializare.

Am decis astfel să cerem mai multe informații polițiștilor germani care, în cele din urmă, ne-au confirmat că este vorba despre un bărbat de naționalitate română.

„Da, bărbatul din imagine este un cetățean român”, spun autoritățile germane.

Nu se știe cât timp și pe ce distanță a călătorit conaționalul nostru cățărat în acest fel pe autocar. Cert este că mijlocul de transport în cauză a plecat de la Berlin și se îndrepta spre Hamburg, deci un drum de aproape 300 de kilometri. Din fericire, angajații unei companii de remorcări, care la un moment dat s-au nimerit cu camionul în spatele autocarului și l-au văzut pe bărbatul român călătorind în spatele acestuia, au alertat imediat forțele de ordine înainte să aibă loc o tragedie.

O patrulă a poliției a intervenit imediat și a scos autocarul de pe șosea în timp ce se afla în apropierea aeroportului Tegel din Berlin, iar agenții au încercat apoi să-l identifice pe pasagerul clandestin. Acesta era atât de beat că abia se ținea pe picioare și nici acte de identitate nu avea la el.

Condus apoi la secție, polițiștii au reușit în cele din urmă să descopere că este un cetățean român în vârstă de 28 de ani.

Susține publicația noastră

Trimite acest articol și prietenilor tăi