sâmbătă, 2 decembrie 2023
Informația fără granițe


Un român condamnat pentru 9 furturi în Germania a fost găsit la cules de mere în Italia

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - miercuri, 23 octombrie 2019 Etichete: , , , , , ,

Un bărbat român în vârstă de 26 de ani a fost arestat în nordul Italiei și va fi extrădat în Germania, unde a fost condamnat recent pentru o serie de furturi comise între anii 2017-2018. Românul a fost găsit de autorități la cules de mere în localitatea Naturno, din regiunea Trentino-Alto Adige, relatează La Voce di Bolzano.

Carabinierii din Naturno și Parcines l-au arestat pe românul fugar, care era dat în urmărire internațională și căutat în toată Europa pentru infracțiuni contra patrimoniului.

Un tribunal din Germania a emis în ultimele zile o sentință de condamnare definitivă împotriva lui C.B, român în vârstă de 26 de ani, care a acumulat mai multe pedepse în urma a nouă infracțiuni de furt comise între anii 2017-2018.

Poliția germană, cu ajutorul bazei de date a Sistemului de informații Schengen, a descoperit că românul căutat și-ar fi făcut prezente urmele în Val Venosta și drept urmare, prin Serviciul de cooperare internațională, i-a contactat pe carabinierii din zonă.

Carabinierii de la unitatea Venostana, conduși de căpitanul Marco Issenmann, au demarat imediat cercetările orientându-se către numeroșii culegători străini care în acest sezon muncesc în livezile de mere din provincie. Nu au fost nevoiți să-l caute prea mult timp, în câteva zile bărbatul român a fost găsit și arestat la o fermă din Naturno. Acesta a rezultat fără infracțiuni în Italia, dar cu mai multe condamnări în Germania.

- Continuarea după publicitate -

Tânărul a fost dus la închisoarea din Bolzano de unde va fi extrădat în Germania.

DISTRIBUIE