fbpx
luni, 15 august 2022
Informația fără granițe


Un român din Austria circula cu permisul de conducere al vecinului său din România. Condamnat la 12 luni de închisoare

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - sâmbătă, 26 septembrie 2020 Etichete: , , , , , ,

Un bărbat român în vârstă de 26 de ani, care lucrează ca zidar în orașul austriac Sankt Pölten, a fost condamnat la 12 luni de închisoare după ce a fost prins că circula cu un permis de conducere și o carte de identitate care aparțineau vecinului său din România. Potrivit anchetatorilor, citați de publicația austriacă NON.at,  acest lucru se întâmpla cu acordul vecinului.

Tânărul român a fost prins cu documentele false asupra lui în cursul unui control de rutină în care a încercat să se dea drept vecinul său în fața polițiștilor. Agenții austrieci și-au dat seama, însă, că nu este vorba de aceeași persoană și l-au denunțat pentru uz de fals.

Ajuns în fața instanței din Sankt Pölten, bărbatul român și-a recunoscut vina și a încercat să minimizeze fapta sa pentru a obține o pedeapsă mai ușoară: „Nu am făcut nimic, nu am jefuit pe nimeni”, i-a spus judecătorului. Cu toate acestea, instanța a constatat că tânărul de 26 de ani mai avea alte 4 condamnări la activ, în România, unele chiar pentru uz de fals.

„Faptul că a comis din nou aceleași infracțiuni arată că nu respectă autoritățile”, a spus judecătorul.

- Continuarea articolului după publicitate -

Bărbatul român a fost condamnat astfel la 12 luni de închisoare, dar 11 dintre ele sunt cu suspendare. Inculpatul a cerut instanței austriece să-i permită să-și ispășească pedeapsa în România, unde mai are de executat altă condamnare. Potrivit sursei citate, tânărul de 26 de ani are patru copii de întreținut și lucrează ca zidar în Austria.

Susține publicația noastră

Trimite acest articol și prietenilor tăi