fbpx
miercuri, 14 aprilie 2021
Informația fără granițe


Un român din Austria circula cu permisul de conducere al vecinului său din România. Condamnat la 12 luni de închisoare

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - sâmbătă, 26 septembrie 2020 Etichete: , , , , , ,

Un bărbat român în vârstă de 26 de ani, care lucrează ca zidar în orașul austriac Sankt Pölten, a fost condamnat la 12 luni de închisoare după ce a fost prins că circula cu un permis de conducere și o carte de identitate care aparțineau vecinului său din România. Potrivit anchetatorilor, citați de publicația austriacă NON.at,  acest lucru se întâmpla cu acordul vecinului.

Tânărul român a fost prins cu documentele false asupra lui în cursul unui control de rutină în care a încercat să se dea drept vecinul său în fața polițiștilor. Agenții austrieci și-au dat seama, însă, că nu este vorba de aceeași persoană și l-au denunțat pentru uz de fals.

- Continuarea articolului după publicitate -

Ajuns în fața instanței din Sankt Pölten, bărbatul român și-a recunoscut vina și a încercat să minimizeze fapta sa pentru a obține o pedeapsă mai ușoară: „Nu am făcut nimic, nu am jefuit pe nimeni”, i-a spus judecătorului. Cu toate acestea, instanța a constatat că tânărul de 26 de ani mai avea alte 4 condamnări la activ, în România, unele chiar pentru uz de fals.

„Faptul că a comis din nou aceleași infracțiuni arată că nu respectă autoritățile”, a spus judecătorul.

Bărbatul român a fost condamnat astfel la 12 luni de închisoare, dar 11 dintre ele sunt cu suspendare. Inculpatul a cerut instanței austriece să-i permită să-și ispășească pedeapsa în România, unde mai are de executat altă condamnare. Potrivit sursei citate, tânărul de 26 de ani are patru copii de întreținut și lucrează ca zidar în Austria.

- Mai multe articole după publicitate -

Trimite acest articol și prietenilor tăi

Trimite acest articol și prietenilor tăi